220410 Elfsborgs Gottfrid Rapp under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Rapp: ”Känns spännande”

Publicerad: 2022-10-28 20:49

Inför SM-semifinalen får nu spelarna i U17-laget ladda upp på rätt sätt. Gottfrid Rapp ser fram emot utmaningen.

Under året har Elfsborg producerat 92 mål framåt på 26 matcher. Av dessa har mittfältaren Gottfrid Rapp satt 23 mål på 24 matcher. Nu väntar en ny typ av utmaning när det är SM-semifinal på schemat under söndagseftermiddagen.
– Det känns kul och lite spännande. Det är ett riktigt bra motstånd som vi egentligen inte vet så mycket om, men ser man till tabellen har de gjort det bra, säger Gottfrid Rapp.

Elfsborgs säsong startade bra, fick en liten dipp efter sommaruppehållet och sedan har laget fått prestera match efter match för att knipa en av de två semifinalplatserna. Efter en storseger i sista omgången stod det klart att Elfsborg tagit sig dit, men att haft press på sig har inte varit något större orosmoment för laget.
– Vi har köttat på som vanligt och har saker som vi gör rätt och som vi vet att vi kan. Jag känner att vi är starka både offensivt och defensivt och för egen del trivs jag bra i min roll. Jag kan få bollen, göra en gubbe och sedan spela eller försöka göra mål. Det har gått hyfsat, säger mittfältaren med 23 mål.

Att spela dubbelmöte är något nytt för i år, men Rapp hoppas på en fördel att börja på hemmaplan.
– Det ska bli rätt skönt att börja på hemmaplan, att ha med sig arenan och om vi vinner tar vi med oss det resultatet och stänger ner i nästa match, avslutar Rapp.

Matchen startar klockan 15:00 på Borås Arena under söndagen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer