171029 Elfsborgs tränare Tony Lundqvist under U17 SM-finalen i fotboll mellan Elfsborg och Malmö FF den 29 oktober 2017 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

U17 laddar för SM-semifinal

Publicerad: 2022-10-28 19:02

Det vankas SM-semifinal under söndagen – då har laget laddat på bästa vis inför den första matchen mot Hammarby.

Efter att Elfsborg tog en mycket övertygande seger i den sista omgången av P17 Allsvenskan kvalificerade sig laget till SM-semifinal. För motståndet står vinnaren av den norra serien, Hammarby IF FF. Det är ett motståndarlag som spelade in 20 vinster, tre oavgjorda matcher och tre förluster. Tätt bakom kom Djurgårdens IF bara en poäng bakom, men Hammarby knep alltså förstaplatsen.

Därmed stod det klart att Elfsborg, som södra seriens tabelltvåa, skulle ställas mot Hammarby. Laget har nu haft en träningsvecka bakom sig och laddar inför söndagens match.
– Det är en skön känsla att vi är topp fyra i Sverige, men givetvis vill vi göra allt för att kröna det med en fin medalj. I veckan har vi tagit det lite lugnare för att killarna skulle få lite mer luft och vara fräscha inför matchen, säger tränare Tony Lundqvist.

”Samma av allting”

Att laget skulle göra något annorlunda bara för att det är SM-semifinal är inget som tränarstaben har tryckt på.
– Det är alltid samma samlingstid, vi gör samma av allting. Vi fokuserar på det vi ska göra och gör vi det har vi en bra chans.

Lagen ställs mot varandra först på söndag klockan 15:00, därefter nästa lördag klockan 15:00 på bortaplan. Att spela ett dubbelmöte är det som skiljer sig från serien.
– Nu är varje mål viktigt på ett annat sätt. Det är stor skillnad på 1-0 och 2-0 och vi får värdera när vi ska trycka på och när vi ska vara lite mer defensiva så vi får använda hjärnan och tänka lite också, fortsätter Tony.

Med det sagt är det en spännande utmaning, men en utmaning som laget ser fram emot med tillförsikt.
– Alla är friska och krya, vi är laddade och förväntansfulla. Vi har en fin harmoni i truppen och ledargruppen och är väldigt laddade. Det har varit ett fantastiskt år i P16- och P17-serien med den här gruppen där vi nått stora framgångar redan, men såklart vi ska göra allt för att kröna det, avslutar Tony.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer