210801 Elfsborgs Arian Sawsani och Kalmars Ville Nilsson under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan södra mellan Elfsborg och Kalmar den 1 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0107

Poäng i årets sista match

Publicerad: 2022-10-30 14:02

Det blev en poäng i årets sista match, på årets sista spark mer eller mindre när Elfsborg kryssade i Stockholm. 

I helgen var det dags för årets sista seriematch för U19-laget när killarna tog bussen till Stockholm för ytterligare ett möte mot ett Stockholmslag. Denna gång var det serietvåan IF Brommapojkarna som stod för motståndet i ett läge där de hade tolv poäng till serievinnaren och nio poäng ner till AIK på en tredjeplats – därmed en tabellposition utan att ha något att spela för. Likadant var det för Elfsborg som hade tio poäng upp till 13:e platsen i det faktum att laget varit klara som tabelljumbo sedan ett par matcher tillbaka. För Elfsborgs del handlade dock mycket av matchen om att studsa tillbaka efter den tunga förlusten när Hammarby säkrade SM-guld, i Borås förra helgen. Gästerna vann alldeles för övertygande målmässigt, 8-1, och nu vill gulsvart stänga säsongen på bättre vis.

Det var en jämn match så väl resultat- som spelmässigt. Första halvlek slutade mållöst, men därefter dröjde det inte lång tid innan hemmalaget tog ledningen i 51′ minuten. Tungt såklart, men gästerna fortsatte kämpa i jakten om poäng. På tilläggstid kom sedan utdelningen när Arian Sawsani satte dit 1-1 och Elfsborgs 15:e poäng för säsongen var räddad. Resultatmässigt har säsongen varit riktigt tung efter en jobbig vår. Trots hyggliga prestationer i många matcher kom inte poängen och därmed blev Elfsborg föankrade i botten. Inför året var det också första gången som serien spelades med de bästa norra- och södra lagen i samma serie. Tidigare har det funnits två serier där topplagen nått slutspel. När 26 matcher nu är spelade visar det sig att Elfsborg kommer degraderas till P19 Superettan kommande år och får ladda om inför det.

En summering med tränare Victor Salwén kommer upp på webben inom en snar framtid.

IF Brommapojkarna – IF Elfsborg 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 51′, 1-1 Arian Sawsani 90′

Startelva: Alex Rahm (mv), Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Ahmed Abdumusa, Isaac Antonsson, Theo Lind, Isak Snygg, Arian Sawsani, Calle Svensson Lillvik, Youssef Khaled
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Oskar Gaschet Lundgren, Karl Ivarsson Persson, Abdifatah Mohamed Muse, Arvid Södeliden

Huvudpartners Officiella sportleverantörer