220307 Elfsborgs Ahmed Qasem och Utsiktens Allan Mohideen under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Utsikten den 7 mars 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0162

Elfsborg vinnare av DM

Publicerad: 2022-11-01 21:43

På tisdagskvällen besegrade IF Elfsborg lokalkonkurrenten Norrby IF i årets upplaga av P19-DM.

Efter att Elfsborg slog ut FC Trollhättan med två minuter kvar av matchen, stod det klart att gulsvart tog sig till final i DM i P19 2022. Motståndare blev Norrby IF efter att de besegrat Bergdalen med 6-0. På tisdagskvällen var det dags för final och det blev en tämligen svängig sådan. Det dröjde till den 26′ minuten innan det var gästerna, Elfsborg, som tog ledningen genom Filip Persson. Ett skönt ledningsmål, men det dröjde bara fem minuten innan Norrby kvitterade vilket också stod sig in i halvtidsvilan.

I en jämn match var det ändå Elfsborg som kändes vara närmast övertaget så det var inte helt ologiskt att Ahmed Qasem satte 2-1 drygt fem minuter in i andra halvlek. Norrby skulle försöka gång på gång att skapa lägen för att kvittera, men Elfsborgsförsvaret var tätt och gjorde det svårt för hemmalaget. I den 86′ minuten skulle dock Norrby kvittera och då det inte blev fler mål blev det förlängning.

Där visade Elfsborg klass och styrka genom att ta tag i spelet och chanserna, vilket bäddade för att Isaac Antonsson satte 3-2 i 107′ minuten – efter en mållös första förlängningskvart. I 113′ minuten kunde sedan Ahmed Qasem sätta slutresultatet till 4-2 och därmed var titeln bärgad. En härlig avslutning på säsongen för U-truppen!

Norrby IF – IF Elfsborg 2-4 (1-1)

Mål: 0-1 Filip Persson 26′, 1-1 31′, 1-2 Ahmed Qasem 51′, 2-2 86′, 2-3 Isaac Antonsson 107′, 2-4 Ahmed Qasem 113′
Startelva: Alex Rahm (mv), Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Timothy Noor Ouma, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Ahmed Qasem, Arian Sawsani, Youssef Khaled
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Isak Snygg, Ahmed Abdumusa, Noah Norden, Calle Svensosn Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer