221031 Elfsborgs Ahmed Qasem under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 31 oktober 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0235

Qasem efter första allsvenska målet: ”Kändes extremt bra”

Publicerad: 2022-11-04 17:13, Uppdaterad 2022-11-04 17:19

Under söndagen väntar årets sista allsvenska match för IF Elfsborg. Då vill laget avsluta på allra bästa sätt, menar Ahmed Qasem.
– Det vore viktigt inför försäsongen, säger han.

3–0 skrevs segersiffrorna till när Helsingborgs IF var på besök på Borås Arena i måndags.

– Det var en bra insats av oss i en match där man egentligen inte hade så mycket att spela för utöver att vi verkligen ville få med oss en bra känsla för framtiden. Men det är en svår match som vi gjorde det bra i. Vi gick ut och skapade massor av chanser i båda halvlekarna egentligen, säger Ahmed Qasem som krönte sitt inhopp med att sätta dit sitt första allsvenska mål till 3–0:

– Det kändes extremt bra att sätta dit det. Jag har väntat länge på det målet. Jag har inte fått så många inhopp som jag hade velat, men när jag får speltid så gäller det att ta chansen. Och det kändes det som jag gjorde i både matchen mot Hammarby och Helsingborg.

Hur har året annars känts för dig?

– Bra! Jag vet vilken utveckling jag har haft och hur mycket de i staben har hjälpt mig med detaljer i mitt spel för att bli en bättre fotbollsspelare. Nu när jag fick chansen kände jag mig redo. Även om det har varit jobbigt vissa stunder vet jag att det till slut bara har gynnat mig, säger han.

På söndag är det dags att spela årets sista match. AIK väntar på bortaplan.

– Det är en svår match, AIK ligger ju högre än oss i tabellen. Men det är en match vi åker till för att vinna och visa att vi ska vara ett topplag. Jag tror på en intensiv match där båda lagen vill anfalla och att det blir mycket närkamper, säger Ahmed Qasem och avslutar:

– Vi har gått starkt under hösten och det vore viktigt att vinna sista matchen och ta med den känslan till försäsongen inför nästa år.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer