Små marginaler i SM-semifinalen

Publicerad: 2022-11-05 20:14, Uppdaterad 2022-11-05 20:20

Elfsborg visade än en gång att de är bland de bästa i landet när ytterst små marginaler avgjorde i SM-semifinalen av P17.

Det var dags för rond 2 i SM-semifinalen mellan Elfsborg och Hammarby, denna gång i Stockholm. 1-1 var resultat från den första semifinalen och nu skulle det avgöras. Redan förra veckan visade båda lagen att de hade hög klass såväl kollektivt som individuellt och inget mål kunde skilja de båda åt. Därmed var det helt öppet inför denna match och Elfsborg skulle stå för en riktigt fin insats.

Återigen var det en jämn och tajt match mellan två spelskickliga lag, men det var gästerna som tog ledningen i den första halvleken. Lukas Paulsén kunde göra 1-0 i 21′ minuten vilket gav en härlig känsla att jobba vidare med. Ledningsmålet stod sig ända till den 74′ minuten när Hammarby kunde kvittera. Trots att chanser skapades var det förlängning som fick bli nästa steg. Gottfrid Rapp kunde ge gästerna en ny ledning i den första förlängningskvarten, men Hammarby skulle återigen kunna kvittera i den andra förlängningskvarten. Straffar blev det då som fick avgöra och där kunde hemmalaget knipa avgörandet.

Stolthet över laget

Elfsborg har därmed än en gång visat en oerhörd kvalitet och fått ett kvitto på att elitverksamheten har några av de bästa spelarna i landet. Trots att laget inte nådde SM-final går det ändå summera en fantastisk säsong.
– Vilken match det här var. Vi ledde två gånger och hade bud på fler chanser. Hammarby är ett  av de bästa lagen i Sverige och vi spelar jämnt och håller en hög kvalitet i båda matcherna. Jag gläds verkligen åt killarnas insats. Idag är det små marginaler som gör att vi inte når finalen, vi hade chanser i förlängningen till 3-1 men deras målvakt gör en superräddning och då går det till straffar, säger tränare Tony Lundqvist. Vi tränare är otroligt stolta över att se hur killarna tar sig an uppgiften och visar vilken kvalitet vi håller. Såklart det är surt att vi förlorar på straffar, men vi är fantastiskt nöjda även om det svider. Det har varit en enorm säsong, en stor utveckling både som lag och som spelare – det är något vi kan vara riktigt nöjda med, avslutar Tony.

Hammarby IF – IF Elfsborg 3-2 efter straffar (0-1 i paus, 1-1 efter ordinarie tid, 2-2 efter förlängning. Totalt 4-3 i dubbelmötet)

Mål: 0-1 Lukas Paulsén 21′, 1-1 74′, 1-2 Gottfrid Rapp, 2-2

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Leo Östman, Mateusz Zawilski

Huvudpartners Officiella sportleverantörer