IF Elfsborg vinner Årets Bortasektion 2022

Publicerad: 2022-11-10 17:24

Under tisdagskvällen gick Allsvenskans Stora Pris av stapeln uppe i Stockholm. En gala där spelare och ledare hyllas, och fotbollsåret summeras. I år fick även IF Elfsborg äran att ta emot en utmärkelse – och belönades med pris för Årets Bortasektion.

Årets Bortasektion tilldelas den förening som bäst välkomnat sina bortasupportrar under säsongen som gått. Det är å ena sidan supportrarna som får rösta, å andra sidan en jury bestående av de officiella supporterklubbarnas ordförande, föreningarnas SLO:er samt säkerhetsansvariga som beslutar vem som vinner.

Utmärkelsen baseras på hur föreningen tagit hand om motståndarlagets gäster med fokus på service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Motiveringarna från juryn är bland annat att Borås Arena är välbyggd, att supportrarna upplever gott mottagande från IF Elfsborgs personal och att föreningen har lyckats implementera bra säkerhet under matcherna.

– Under säsongen har vi i högre utsträckning fokuserat på bortasupportrarnas upplevelse när de besöker Borås Arena. Vi vill att alla våra besökare, hemma- som bortasupportrar, ska känna sig välkomna och trivas här. Vår foodtruck har även varit en starkt bidragande faktor till framgången, och den har blivit en riktig snackis bland supportrar i Sverige. Alla bortasupportrar som besökt oss under säsongen har dessutom skött sig exemplariskt, vilket i sin tur såklart har underlättat för oss i vårt arbete. Jag tror det ena har lett till det andra – vi bemöter dem med respekt och flexibilitet från dess att de anländer till Borås Arena tills de åker hem igen, vilket vi då också får av dem i gengäld, säger Ida Nilsson, evenemangsansvarig IF Elfsborg.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer