IF Elfsborg tillbaka i eAllsvenskan

Publicerad: 2022-11-11 13:37

Äntligen är det dags igen – IF Elfsborg ger sig än en gång in i e-sporten och ställer upp med ett lag i eAllsvenskan!

När den allsvenska säsongen nu har avslutats tar den digitala säsongen vid – redan nästa helg har eAllsvenskan premiär och IF Elfsborg är tillbaka med ett lag.

– Det känns väldigt bra att vi nu har möjligheten till ett omtag och åter ge oss in i eAllsvenskan. Vi har fortsatt följt utvecklingen bland andra föreningar och är redo att gå in i projektet med hög ambition, säger Johannes Sandberg, kommunikationschef IF Elfsborg.

Totalt 13 klubbar kommer att göra upp om titeln som Sveriges bästa lag i FIFA23 under fem fristående evenemang under vintern och våren. Upplägget ser annorlunda ut jämfört med de tidigare fyra säsongerna som spelats, och lagen kommer å ena sidan tävla om att vinna det specifika eventet, å andra sidan samla poäng i en tabell för att förhoppningsvis placera sig tillräckligt högt upp för att kvalificera sig till finalspelet till våren.

Det ska bli väldigt kul att dra i gång denna femte säsong av eAllsvenskan med ett nytt spännande format – och framför allt att vi nu har möjligheten att komma ut till klubbar och fans och bjuda på fler event på plats, säger Nicklas Mether, Svensk Elitfotbolls Projektledare för eAllsvenskan.

Nedan kan vi nu presentera IF Elfsborgs laguppställning, rekryterade av lagkapten Benedikt Amnehammar, som även representerade föreningen 2020.

IF Elfsborgs laguppställning

Lagledare Karl Hultman (23) vann IF Elfsborgs kval till E-svenskan 2015 och det har blivit en hel del FIFA-turneringar för hans del genom åren – även utomlands. Karl gillar kombinationen av långa resor och tävlande. Detta har gjort att han känner till flera av motståndarnas styrkor och svagheter i eAllsvenskan väl.
Nickname: buzzman991410

Lagkapten Benedikt Amnehammar (21) har fått förnyat förtroende i att leda IF Elfsborg till framgång, och senast han representerade den gulsvarta tröjan i eAllsvenskan var 2020. Benedikt vet vad som krävs för att vinna mot de bästa och har en uthållighet som räcker hela säsongen. Han har tagit sig till flera Topp 100 placeringar på världsrankinglistorna de senaste åren.
Nickname: Ben Valder

Rasmus Olsson (21) går in i laget med ett stort självförtroende efter att ha vunnit distriktsfinalen i Västra Götaland i Svenska E-cupen tidigare i år. På Rasmus CV finns även de bästa möjliga resultaten under de 3 senaste åren i Weekend Leauge, som är den vanligaste tävlingsformen i FIFA.
Nickname: habytomten

Yngst i laget är Abdullah Dawood (17), som deltog i Svenska E-cupen i Småland tidigare i år och tog sig hela vägen till distriktsfinal. I fjol kvalade han även in till den näst största turneringen inom FIFA, x2 – FIFA global Series. Abdullah som ett stort framtidsnamn, och han har blivit lovordad av både landslagsspelare och andra profiler.
Nickname: Euroo

Som tidigare nämnt blir det alltså fem deltävlingar som spelas varierande offline och online – alltid på lördagar. eAllsvenskan kommer även att sändas via Youtube och Twitch.

Nästa lördag, den 19 november, spelas premiäromgången offline, på plats i Helsingborg.

På Instagram hittar du kontot ”ifeesport” – där vi kommer att uppdatera löpande kring eAllsvenskan.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer