Ismet Tursic – ny tränare för damlaget

Publicerad: 2022-11-18 12:19

IF Elfsborg är mycket glada över att presentera och välkomna damlagets nya tränare – Ismet Tursic!

– Det känns väldigt bra att vara här i den proffsiga miljö som råder både kring damlaget och hela organisationen i IF Elfsborg, säger Ismet.

Ismet, som tidigare varit aktiv i IF Elfsborgs flickakademi, är glad över att vara tillbaka i föreningens verksamhet och menar att det inte var svårt att tacka ja när frågan kom.

– När Elfsborg ringer är det väldigt svårt att motstå ett erbjudande med tanke på att man vet vad man får – en helhetslösning som de flesta tränare som vill komma någonstans med tiden de lägger ner på sitt jobb har svårt att motstå, menar han.

När Ismet ska beskriva sig själv och sina egenskaper som tränare lyfter han ett övervägande fokus på de offensiva delarna av spelet.

– Det är alltid otacksamt att prata om sig själv. För det första kommer jag till ett lag som vunnit sin serie tre år på raken, så att jag ska göra något revolutionerande här har jag lite svårt att se hur det ska gå till med tanke på att det redan finns väldigt mycket som är färdigt. Men det jag gjort tidigare är att vi har varit väldigt framåtlutade, och offensiva i vårt tänk, resonerar Ismet.

Inför säsongen 2023 startar IF Elfsborg även ett u-lag på damsidan, vilket Ismet ser som något mycket positivt och som han tror kommer att lyfta verksamheten.

– Fördelen med det är att de unga tjejerna som kommer komma in i u-laget får se och lära utan att direkt behöva gå in i den stenhårda träning vi ändå har. Då slipper de skador och kan hålla sig friska medan de utvecklas i egen takt, med fokus på det som komma skall. Sen är det också det här med att bygga IF Elfsborgs damlags varumärke – och det är ett otroligt viktigt steg att ta med u-laget. Man vill ju att fler tjejer ska känna att de har en chans och de ska sträva efter att komma upp i vårt damlag.

Under veckan som gått har Ismet medverkat på damlagets träningar för att börja lära känna spelarna och få en känsla för laget. Under gårdagen gjorde han officiellt sin första arbetsdag, och han menar sammantaget att det finns stor potential i laget.

– Det är många unga tjejer som har det här nya tänket i sig, lite mer åt det individuella hållet, samtidigt som de har fått väldigt bra träning med de äldre tjejerna som gjort att det kollektiva tänket också finns där. Så det blir väldigt spännande att se hur vi kan spetsa till de individuella egenskaperna och göra dem ännu vassare, säger Ismet.

Slutligen resonerar Ismet kring den första veckan med laget, och vad han ser framför sig den kommande tiden.

– Träningarna vi har haft hittills har handlat mycket om att lära känna varandra och att lära känna mitt arbetssätt och vissa av principerna vi kommer nyttja längre fram. Vi har inte pratat spel eller taktik än med tanke på att truppen är långt ifrån färdigställd, det kommer komma längre fram. Just nu jobbar vi med mycket glädje, det ska vara kul att komma hit. Det ska vara fartfyllt och sen givetvis när vi tar uppehåll i december fram till andra veckan i januari ska de få ett eget program också som de ska hålla sig till och köra på gymmet för att bibehålla den fysiska statusen så det inte blir en chock för kroppen sen när vi drar igång igen, avslutar han.

Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom/Dam

– Vi välkomnar en kompetent, eftertraktad och motiverad tränare som vi tror kommer fortsätta att utveckla vår damverksamhet på ett väldigt bra sätt. Ismet är en profil i Sjuhäradsbygden, och det känns tryggt att vi får in mycket erfarenhet som förstärker vårt ledarteam.

Ismet Tursic

Huvudtränare, IF Elfsborg Dam.
Ålder: 42
Familj: Fru och två döttrar
Senaste tränaruppdraget: Äspereds IF
Bästa tränaregenskap: Duktig på att se alla där de är för tillfället

Huvudpartners