IF Elfsborgs inställning till VAR

Publicerad: 2022-11-21 16:49

Under föreningens årsmöte den 10 mars 2021 beslutades det att IF Elfsborg aktivt ska arbeta för att motverka införandet av VAR i Allsvenskan.

Beslutet innebär att IF Elfsborg ska uttala sig mot ett införande av VAR samt att föreningen, genom sitt medlemskap i Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollsförbundet, verkar för att VAR inte införs inom svensk elitfotboll.

I slutet av oktober lämnades en skrivelse mot införandet av VAR in till SvFF, SEF, EFD samt de 24 distriktsförbunden som innehar rösträtt i frågan – där IF Elfsborg var en av nio föreningar som skrivit under. Syftet var att förtydliga föreningarnas ställningstagande mot VAR i den svenska elitfotbollen.

Läs hela skrivelsen HÄR

Huvudpartners Officiella sportleverantörer