IF Elfsborg på plats i Algarve

Publicerad: 2023-02-01 23:00

Redan klockan 03:40 i morse samlades IF Elfsborgs herrlag på Borås Arena för att packa spelarbussen och bege sig till Landvetter.

All utrustning och annan packning låg prydligt uppradad, och materialansvariga Reima Haukka och Dan-Inge Lövhage hade säkerställt att allt ifrån kaffebryggare till bollar skulle komma med ner till Portugal. Besfort Zeneli drog även en vinstlott och fick extra vikt i form av ett kamerastativ i sin väska – en utmaning han med glädje tog sig an. 

Dags att packa spelarbussen och styra ut på motorvägen mot Landvetter och samtliga i truppen ansvarade för varsin väska ut till bussen. Det kan vara svårt att tro, men den som var närmast att glömma kvar sin väska på golvet inne i gymmet var faktiskt en morgonpigg och pratglad Niklas Hult, som var fullt upptagen med att dra ett skämt.

Redan på arenan meddelade även koordinator Martin Andersson att vi hade åkt på förseningar – vilket skulle innebära längre tid på flygplatserna och en betydligt senare ankomst till hotellet i Portugal. Inga sura miner över detta, utan den sömndruckna truppen klev på bussen och anlände till Landvetter en stund senare.

Bagage checkades in, boardingkort delades ut och säkerhetskontroll flöt på smärtfritt. Härnäst stod frukost på agendan. De allra flesta valda Joe and the Juice för dagens första och viktigaste mål. Somliga (läs: Tim Rönning och Jeppe Okkels) var till och med framme två rundor och beställde mackor. En så kallad ”Power Shake” var den överlägset mest populära drycken bland klientelet.

Äntligen var vi iväg en timme senare än beräknat, och anlände i Paris efter cirka två timmar i luften. På planet var det knäpptyst bland Elfsborgsspelarna, då de allra flesta passade på att snika in en tupplur.

Efter en busstur mellan terminaler och kort förvirring kring huruvida vi verkligen hade klivit av på rätt terminal eller inte blev det även här ett par extra timmar innan nästa flyg skulle lyfta. Truppen spreds som aska för vinden – äta mat, dricka kaffe, spela kort, titta på film, spana i butiker och sova räv en stund vid gaten var några av sysselsättningarna som tillämpades för att fördriva tiden.

Mot den portugisiska huvudstaden lyfte vi äntligen, och utöver ett par delade åsikter kring huruvida en plats på rad 37 var bättre än en på rad 18 gick de dryga två timmarna i luften snabbt och smidigt. 

Runt 15-tiden lokal tid stod truppen äntligen på portugisisk mark. Väskor hämtades från bandet och hivades snabbt in i bussen som transporterar laget under resans sista intervall – två och en halv timme till hotellet. Solen strålade in genom fönstren och trots en lång dag på resande fot syntes inga sura miner. 

Väl på hotellet hade mörkret fallit ordentligt, och samtliga installerade sig i sina rum innan det var dags för en mycket god, gemensam middag i hotellets trevliga matsal. Nu får grabbarna äntligen vila och ladda batterierna inför morgondagen och lägrets allra första träningspass.

Nu kör vi! 

På plats i under träningslägret är följande spelare: Tim Rönning, Hakon Valdimarsson, Johan Larsson, André Boman, Viktor Widell, Gustaf Lagerbielke, Gustav Henriksson, Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, Niklas Hult, Simon Strand, André Römer, Michael Baidoo, Timothy Ouma, Ahmed Qasem, Kevin Holmén, Emmanuel Boateng, Besfort Zeneli, Noah Söderberg, Jacob Ondrejka, Alexander Bernhardsson, Jeppe Okkels, Jack Cooper-Love, Oscar Aga, Per Frick, Sveinn Gudjohnsen samt Gottfrid Rapp som tillhör U19-truppen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer