220829 Elfsborgs Maudo Lamine Jarjue under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Elfsborg den 29 augusti 2022 i Stockholm. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / EW0083

Maudo Jarjué lånas ut!

Publicerad: 2023-02-01 12:02, Uppdaterad 2023-02-01 15:10

IF Elfsborg är överens med slovakiska Slovan Bratislava om ett lån av Maudo Lamine Jarjué. Avtalet sträcker sig fram till 20 juli 2023 med en option för en permanent övergång.

Maudo Jarjué anslöt till IF Elfsborg inför säsongen 2021 på ett lån från österrikiska Austria Wien. Låneavtalet innehöll en köpoption vilket IF Elfsborg utnyttjade i november 2021. Under säsongen 2022 spelade mittbacken 10 allsvenska matcher.

-Elfsborg är som en familj för mig. Det var en bra säsong mitt första år och sedan var det lite upp och ner förra säsongen. Men det har verkligen varit en bra erfarenhet än så länge i Elfsborg, säger Maudo Jarjué.

-Jag har pratat mycket med tränarna. Vi har en väldigt bra relation och de lät mig testa på det här, vilket jag är mycket tacksam över. Jag känner att här bli en bra möjlighet för mig. Det är en storklubb jag kommer till och som är i toppen av ligan och spelar i Europa, fortsätter han.

-Jag har pratat med alla spelare och har önskat samtliga stort lycka till med den här säsongen. Jag ser att vi vinner ligan och sedan går vi till Europa igen, avslutar Maudo Jarjué.

-Maudo är en spelare som gjort avtryck både på och utanför planen. Han sätter alltid laget först och gjorde en väldigt stark säsong 2021. Den senaste säsongen har han haft lite småskavanker men har visat sin högsta nivå flera gånger, inte minst i mötena mot Malmö, Djurgården och Molde, säger manager Jimmy Thelin.

-När vi fick en förfrågan från Slovan Bratislava – värderade vi det ihop med Maudo och kom fram till att det just nu är en bra lösning för samtliga parter. Vi önskar Maudo lycka till i jakten både på den Slovakiska titeln och slutspelet i Conference League, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer