Förlust mot Köpenhamn i Algarve

Publicerad: 2023-02-04 21:13

Under lördagen klev IF Elfsborg ut i eftermiddagssolen på Estádio Algarve för att möta FC Köpenhamn i den första av tre matcher som väntar i Atlantic Cup under träningslägret.

Matchen inleddes med två relativt passiva lag på plan som försökte känna av varandra. Det skapades inga direkta lägen åt något håll under matchens inledande minutrar. Det var sedan motståndarna som pressade på – men Valdimarsson stod för ett par fina räddningar.

Med halvtimmen spelad var det istället gulsvart som pressade uppåt – och närmast att sätta dit det första målet var Per Frick. Bara sekunder senare slog Jeppe Okkels bollen mot andra stolpen, och den smet precis utom Fricks räckvidd. 

I den 38’ minuten tilldelades Sebastian Holmén gult kort efter en brytning där både han och motståndarspelaren blev liggande en stund. Båda tog sig dock upp igen och kunde spela vidare.

Matchen förblev mållös ända in på slutet av den första halvleken, då Köpenhamn sköt in 1-0 i minut 43 – vilket blev resultatet när vi gick in i halvtidsvilan.

Det var ett energifyllt IF Elfsborg som klev ut på plan i den andra halvleken och under de inledande 15 minutrarna spelade di gule riktigt bra och bjöd på flera fina lägen. Bland annat var Sebastian Holmén nära att styra in en frispark från Johan Larsson.

En av forceringarna framåt resulterade även i kvitteringen – där Jeppe Okkels var framme och kunde lägga in bollen bakom Köpenhamnsmålvakten. Assisterade gjorde Alexander Bernhardsson.

I minut 60 tog motståndarna ledningen, och i den 71’ blåste domaren straff i motståndarnas favör, efter en situation precis på straffområdeslinjen, som också satt i mål. Med 3-1 i ryggen jagade gulsvart reduceringen. Det blev istället motståndarna som utökade till 4-1 i minut 78 vilket också blev slutresultatet när domaren blåste av matchen efter 90 spelade minuter.

FC Köpenhamn – IF Elfsborg 1-0 (4-1)

Mål: 1-1 Jeppe Okkels (52’).

Startuppställning: Hakon Valdimarsson (45’) – Johan Larsson (65’), Sebastian Holmén (65’), Gustav Henriksson (65’), Niklas Hult (65’), Noah Söderberg (65’), Michael Baidoo (65’), Emmanuel Boateng (65’), Alexander Bernhardsson (72’), Jeppe Okkels (72’), Per Frick (65’). 

Ersättare: Tim Rönning, (45’), André Boman (65’), Buhari Ibrahim (65’), Gustaf Lagerbielke (65’), Simon Strand (65’), Timothy Ouma (65’), Kevin Holmén (65’), Besfort Zeneli (72’), Gottfrid Rapp (72’), Jack Cooper-Love (65’), Sveinn Gudjohnsen (65′). 

Varningar IFE: Sebastian Holmén (38′).

Huvudpartners Officiella sportleverantörer