IF Elfsborg vände och vann

Publicerad: 2023-02-07 19:02, Uppdaterad 2023-02-07 21:40

Tisdag eftermiddag och det var dags för match igen i Atlantic Cup nere i Algarve. Idag stod danska Lyngby BK för motståndet på en hård och svårspelad gräsplan.

Matchen inleddes passivt där motståndarna fick komma till några lägen relativt snabbt i den första halvleken, och tog därigenom även ledningen tidigt i den 8’ minuten. Gulsvart kom successivt in i matchen och ett par minuter senare var Ondrejka nära att trycka in kvitteringen, men motståndarmålvakten stod för en paradräddning. 

I matchens 22’ minut blåstes frispark i Elfsborgs favör en bit utanför straffområdet och Kevin Holmén ställde upp. Susandes bakifrån kom dock Simon Strand, som klippte till bollen rakt i mål – och kvitteringen var ett faktum. Bara sekunder senare tog Lyngby åter ledningen, och gulsvart fick åter jaga kvittering.

Under de kommande minuterna stod bland annat Qasem och Aga för farliga avslut, men bollen ville inte leta sig in och vi gick in i halvtid i ett 2-1-underläge.

Den andra halvleken inleddes utan några större lägen åt något håll, och i minut 60’ genomförde Elfsborg hela åtta byten som förde in ny energi på plan. I den 64’ minuten blåstes det straff i gulsvarts favör, och Jeppe Okkels klev fram och lade bollen i nät till 2-2.

Efter 79 spelade minuter var motståndarna tillbaka i ledning, och Elfsborg jagade ännu en kvittering. Det skulle dock dröja till slutminutrarna innan det rasslade till ordentligt för di gule – och detta på två hörnor slagna av kapten Johan Larsson. I den första situationen hittade bollen Gustav Henrikssons panna och i den andra slog Noah Söderberg in bollen i mål på volley.

Så hade matchen vänt från underläge eller kvitteringsjakt till ledning – och även seger då domaren minuter efter Söderbergs mål blåste av matchen. 

Lyngby BK – IF Elfsborg 2-1 (3-4)

Målen: 1-1 Simon Strand (22’), 2-2 Jeppe Okkels (64’), 3-3 Gustav Henriksson (88’), 3-4 Noah Söderberg (89’).

Startuppställning: Tim Rönning – André Boman (60’), Gustaf Lagerbielke (60’), Buhari Ibrahim (60’), Simon Strand (60’), Kevin Holmén (60’), Besfort Zeneli (60’), André Römer (60’), Ahmed Qasem (45’), Jacob Ondrejka (60’), Oscar Aga (45’).

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Johan Larsson (60’), Sebastian Holmén (60’), Gustav Henriksson (60’), Niklas Hult (60’), Noah Söderberg (60’), Timothy Ouma (60’), Gottfrid Rapp (60’), Jeppe Okkels (45’), Jack Cooper-Love (45’), Sveinn Gudjohnsen (60′). 

Varningar IFE: André Boman (18’), Gustav Henriksson (69’).

Huvudpartners Officiella sportleverantörer