Välkomna Elin och Amanda!

Publicerad: 2023-03-02 17:31, Uppdaterad 2023-03-02 20:24

IF Elfsborg är mycket glada över att välkomna Elin Johansson och Amanda Platenik, som ansluter till föreningens damlag.

– Jag tycker det känns väldigt bra. Elfsborg är en fin förening med bra förutsättningar. Det känns väldigt kul med möjligheten att få vara med på en resa uppåt, säger Elin Johansson.

Elin inledde fotbollskarriären i Mariedals IK, innan hon inför förra säsongen gick till Bergdalens IK och därigenom spel i Elitettan.

– Jag känner att jag har fått med mig mycket erfarenheter och rutin. Det tänker jag att jag kan ha nytta av hos Elfsborg, menar Elin.

Central mittfältare är positionen du hittar Elin på, och som spelare beskriver hon sig som klippt och skuren för just den rollen.

– Jag är väldigt snabb och uthållig. Jag har bra blick över spelet, hittar ofta löpningar och gillar att vända spelet, säger Elin.

Närmast på agendan har damlaget ett gäng träningsmatcher kvar innan tävlingssäsongen drar igång.

– Det ska bli en väldigt spännande säsong, och det ska bli väldigt kul att bygga vidare på de erfarenheter jag har sedan tidigare. Både tränarna och laget känns grymma, och jag ser fram emot en nystart här, avslutar Elin.

Elin Johansson

Ålder: 21
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Mariedals IK, Bergdalens IK

Ismet Tursic, huvudtränare

– Elin med sin låga tyngdpunkt, fina egenskaper och professionella inställning passar perfekt in i gruppen och höjer den redan höga nivån som vi har i truppen.

Även den 25-åriga mittbacken Amanda Platenik har anslutit till IF Elfsborg.

– Jag har alltid uttryckt att jag ska spela i det bästa laget i Borås, och det är Elfsborg. Så det känns väldigt bra, säger Amanda.

I slutet av förra säsongen genomgick Amanda en operation, och den gångna periodens rehab har gått över förväntan.

– Nu är jag redo att gå in i alla former av träning, jag ska träffa sjukgymnasten nästa vecka så då kommer jag vara helt spelklar efter det, säger hon.

Amanda resonerar vidare kring erfarenheterna från 10 år i Bergdalens IK där hon var med laget från division 3 hela vägen upp till Elitettan.

– Det handlar så mycket om att hitta ett lag och en känsla där man gör allt för varandra hela vägen. Man tar allt jobb för varandra och gör det hela vägen – och det tycker jag är det absolut viktigaste man behöver hitta i truppen.

Amanda spelar mittback, och sin främsta styrka som fotbollsspelare menar hon handlar om att hon hörs ute på plan.

– Jag är en ganska verbal spelare, så jag gillar det här med att man hela tiden stöttar och hjälper varandra på plan. Det är lättare att hålla uppe blicken i spelet när alla vill och hörs. Sedan är jag en ganska lugn spelare, med väldigt god spelförståelse.

Avslutningsvis resonerar Amanda kring vad hon ser framför sig under den kommande säsongen.

– Jag har ju inte kunnat spela några matcher än, men jag tror att det här kommer bli ett jättebra år! Det blir ju en svårare serie än förra året, och för min del tycker jag bara det är roligt. Ju mer utmaning desto mer utveckling för hela laget. Jag strävar alltid efter att utvecklas själv, men också hjälpa andra att utvecklas så det hoppas jag på i år.

Amanda Platenik

Ålder: 25
Position: Försvarare
Tidigare klubbar: Sandhults SK, Sjömarkens IF, Bergdalens IK

Ismet Tursic, huvudtränare

– Amanda är en pådrivare med mångårig erfarenhet från Bergdalen som vågar och kan styra både verbalt och ”by doing”.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer