Elfsborg förlänger med Cooper-Love

Publicerad: 2023-03-03 10:04, Uppdaterad 2023-03-03 10:14

IF Elfsborg är överens med Jack Cooper-Love om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig säsongen 2025 ut.

– Det känns väldigt bra, Elfsborg är föreningen jag varit i sedan jag var 15 år gammal och jag har alltid haft som mål att det är här jag vill lyckas och här jag vill slå igenom, säger Jack.

Jack kom till IF Elfsborg från Aneby som 16-åring, och gick därefter genom ungdomsleden innan han flyttades upp till a-laget inför 2021 tillsammans med Noah Söderberg, Kevin Holmén och Oliver Zandén.

– Att klubben visar att dom tror på mig och ger mig en treårsförlängning, det är väldigt uppskattat från min sida. Nu är det bara upp till mig att köra på och se till att prestera för att få det genombrottet jag har haft som dröm sedan jag kom hit, menar Jack.

Den 21-åriga anfallaren gjorde sedan sin allsvenska debut redan i april mot Varbergs BoIS innan han i början av 2022 lånades ut till Skövde AIK. Där imponerade han stort med sina 14 mål och fyra assist på 27 framträdanden i superettan. Under hösten kom han tillbaka till gulsvart igen.

– Jag har under de senaste åren haft lite skadeproblematik, vilket har gjort det hackigt med träning och matcher. Jag hade en bra säsong förra året och smällde dit några mål, så från min sida handlar det om att ta med mig det självförtroendet in i Elfsborgs sätt att spela och dels göra det bra, dels krydda det med mina egna spetsegenskaper och bidra med vad jag kan göra som fotbollsspelare. Förra året fick jag också till en bra kontinuitet, mycket förtroende och speltid, och jag känner att jag växte med det ansvaret. Jag vet vad jag kan, så nu handlar det mer om att jag ska slå mig in i laget och bidra, säger Jack om tiden i Skövde.

Avslutningsvis resonerar Jack både kring den pågående försäsongen och den stundande allsvenska starten.

– Jag tycker det känns väldigt bra i truppen, vi har haft bra kvalitet och motstånd i de träningsmatcher vi haft hittills. Vi har några veckor kvar att finslipa vissa detaljer, men jag tycker det känns riktigt bra. Det är roligt för oss offensiva spelare att vi pressar så pass högt som vi gör, det blir många fler målchanser för oss när vi vinner bollen högt upp. Det känns som ett väldigt roligt år vi har framför oss med offensiv fotboll, hög press och sådan fotboll man vill spela helt enkelt.

Manager Jimmy Thelin

– Jack har utvecklats på ett sätt som vi önskat med utlåningen till Skövde AIK. Jack har egenskaper i sitt kombinationsspel och avslutsförmåga som är väldigt intressanta.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Det känns bra att vi är överens om ett nytt avtal med Jack. Han har haft en fin utvecklingskurva och tagit stora kliv inte minst under utlånet till Skövde. Nu ser vi fram emot att se honom ta ytterligare kliv i Elfsborgströjan under de kommande åren.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer