Kontraktsförlängning med Besfort Zeneli

Publicerad: 2023-03-05 18:44

IF Elfsborg är överens med Besfort Zeneli om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig säsongen 2025 ut.

– Elfsborg betyder allt för mig. Det känns bra att äntligen ha skrivit på, det är ett bevis på att föreningen tror på mig, säger Besfort.

Besfort kom till IF Elfsborg redan som 6-åring, och fyller i år 21. Han har alltså spelat nästan 15 år i den gulsvarta tröjan och gått igenom hela ungdomsledet upp till a-laget, vilket inte direkt hör till vanligheterna. Under förra säsongen ledde han bland annat med kaptensbindeln på armen IF Elfsborgs U21-lag till SM-guld.

– Föreningen har hjälpt både mig och min bror (Arber Zeneli), och funnits där sedan jag var väldigt ung. Det är här jag vill slå ut, så jag hoppas på det i år. Jag trivs väldigt bra hos Elfsborg och har alltid gjort det, säger han.

A-lagskontraktet säkrades inför säsongen 2022 tillsammans med Viktor Widell, och innan dess gjorde Besfort hela 30 mål säsongen 2021 i U19.

– Det har varit ett väldigt utvecklande år. Nu känner jag att jag har kommit in och tagit en större plats i laget – både på plan och i omklädningsrummet. Det känns fantastiskt att fortsätta den utvecklingsresan och visa vad jag går för, säger han själv om det första året i a-laget.

Den allsvenska starten är nu ungefär en månad bort, och Besfort ser fram emot ännu ett spännande och utvecklande år.

– Jag ser en bra säsong framför mig, vi är många hungriga spelare och har en fin blandning med både unga och äldre i laget. Personligen så hoppas jag på att få spela så mycket som möjligt, och få chansen att verkligen visa mig för klubben och staden. Det är den stora målsättningen – kontraktet är på plats och nu vill jag bara spela, säger Besfort.

– Jag hoppas också vi får se så många Elfsborgare som möjligt på plats under säsongen – och att många ser till att säkra sina årskort så vi ses på Borås Arena, avslutar han.

Manager Jimmy Thelin

– Besfort har haft en snabb utveckling och tävlat på ett bra sätt i A-truppen, det jobb han lägger ner tror vi starkt på kommer ge framgång.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Besfort har haft en fin resa i föreningen sedan ung ålder. Han har tagit stora steg i vår miljö och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Besfort de närmaste åren.

Huvudpartners