Oscar Aga lämnar för Rosenborg

Publicerad: 2023-03-06 17:00

IF Elfsborg är överens med norska Rosenborg BK om en övergång för Oscar Aga. Vi tackar Oscar och önskar stort lycka till i hans fortsatta fotbollskarriär.

–Jag har haft en väldigt fin tid här. Från första dagen jag kom hit blev jag väl mottagen och jag har verkligen trivts här. Men tyvärr blev det inte så mycket speltid som jag hoppats på, säger Oscar Aga.

Aga värvades till IF Elfsborg från norska OBOS-ligan och Grorud IL inför säsongen 2022. Den 22-årige anfallaren noterades för två mål på 13 matcher med IF Elfsborg.

–När jag kom hit var det absolut ett steg upp från där jag varit tidigare. Träningsmiljön här har varit väldigt bra. Alla vill utvecklas, liksom jag och vilket jag känt att jag gjort här under året. Jag har även lärt mig mycket utanför planen. Mycket om mig själv, bo själv i utlandet. En fin tid att se tillbaka på, säger han.

Två allsvenska mål blev det för Oscar Aga i Elfsborgströjan. Båda målen kom nu i höstas. Det första hemma mot Degerfors. Minnen han kommer att bära med sig.

–Det var höjdpunkten de två målen. Att göra mål här hemma på Borås Arena det var väldigt häftigt. Och Varberg såklart var otroligt kul, säger han.

Nu väntar en flytt tillbaka till Norge och klubben Rosenborg. Oscar vill passa på att tacka för den här gången och önska lycka till inför den stundande säsongen.

–Tusen tack för min tid här. Till alla i laget, tränare och alla runt omkring, och supportrarna såklart. Jag har haft en fin tid i Elfsborg, det vill jag verkligen säga. Önskar klubben all lycka framöver, avslutar Oscar Aga.

Manager Jimmy Thelin

–Oscar har ett driv och en potential för en bra framtid. Utifrån nuvarande truppsituation har vi kommit fram till en bra lösning för båda parter. Vi uppskattar tiden Oscar varit i IF Elfsborg och önskar honom lycka till i sin nya klubb.

Klubbchef Stefan Andreasson

–Efter en sportslig och ekonomisk värdering har vi nu valt att acceptera en övergång till Rosenborg för Oscar. Oscar har varit ett föredöme på alla sätt hur man skall uppträda som professionell fotbollsspelare. Vi tackar honom för tiden hos oss och önskar han all lycka till i sin framtida karriär. 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer