220522 Elfsborgs Simon Strand jublar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 22 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0187

Tack för allt Simon Strand

Publicerad: 2023-03-07 19:30

IF Elfsborg är överens med Hammarby IF om en övergång för Simon Strand. Vi önskar Simon ett stort lycka till och tackar honom för fyra fina år i den gulsvarta tröjan.

–Det har varit väldigt känslosamt här nu under de dagar då detta blivit konkret. Det är svårt att sätta ord på det. Att lämna en klubb som man har tillhört i fyra år. Det har varit mitt hem, det har varit min familj. Det är här jag varit trygg. Men nu väntar ett nytt kapitel och det är så fotbollen är. säger Simon Strand.

Det var i början av 2019 som Simon Strand anslöt till Borås och IF Elfsborg. Han värvades då från Dalkurds FF efter att ha visat framfötterna under sin allsvenska debutsäsong 2018. Sedan ankomsten till gulsvart visade ytterbacken prov på sina fina egenskaper och stod för många bra insatser redan under sin första säsong i Elfsborg. Han utnämndes efter säsongen 2019 till årets spelare i Elfsborg.

Direkt när man kom så kände man att det var en familjär klubb. Man kom lätt in i det och kom snabbt nära varandra i laget. Sedan har det såklart varit en resa med lite upp och ner. Vissa perioder som varit lite tuffare, både för min för laget och för min egen del. Men ska man se till helheten har jag haft en riktigt fin tid i Elfsborg. Det är väl här jag har blivit Simon Strand om man säger så, säger han.

Simon har minst sagt varit med om mycket under sina fyra år i Elfsborgströjan. Allt från att ha slagits om topplaceringarna i Allsvenskan till Europaspel. När han får frågan om bästa Elfsborgsminne är det kanske inte så konstigt att han har svårt att välja.

– Det finns många fina minnen. Svårt att välja ut några specifika direkt. Men jag kommer aldrig att glömma Kalmar hemma. Vet inte om det jag eller Per som gör 1-1-målet efter en hörna. Sedan vänder vi efter att Marokhy (Ndione) kommer in och gör mål. Jag hoppar upp på, jag vet inte vem, men en publikvärds axlar. Det var en häftig känsla med eufori. Borås Arena bubblade över kändes det som, säger Simon.

I Elfsborgströjan blev det tillslut Europaspel i två omgångar, stora silvret i Allsvenskan säsongen 2020 samt en bronsmedalj 2021. På sina fyra allsvenska säsonger i Elfsborgströjan spelade han 98 matcher. Nu väntar nästa kapitel för Simon som slutligen vill rikta ett stort tack till alla Elfsborgare runt omkring honom.

– Det är jobbigt. Alla har tagit hand om mig. Såklart att man klickar mer med vissa och de personerna vet ju vilka de är. Sedan vill jag tacka alla tränare, lagkamrater och alla runt omkring som har varit med på resan sedan dag ett sedan jag kom, säger han.

– Alla supportrar som stöttat. Speciellt efter matchen mot borta mot Norrköping. Jag kände mycket kärlek av supportrarna som stannade upp och stöttade mig, säger en känslosam Simon Strand. 

– Alla runt omkring har varit grymma. Hoppas att de tycker detsamma om mig. Det är många tankar som går runt just nu men nu väntar som sagt nästa kapitel och jag säger tack för mig, avslutar han.

Manager Jimmy Thelin

– Simons inträde i IF Elfsborg var i en perfekt tajming. Han har betytt mycket för oss gällande kulturen vi velat skapa. Han är mycket professionell i sitt yrke och har varit ett föredöme för vår trupp. Som tränare har jag med övriga i teamet uppskattat hans driv och tävlingsinstinkt samt hur han fångat upp flera yngre spelare genom sitt ledarskap. Vi önskar honom lycka till.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Simons tid hos oss kan inte annat än beskrivas som en succéresa!  Från att han kom till oss så har han utvecklats till en Sveriges bästa ytterbackar och varit en nyckelperson under dessa framgångsrika år både på plan och utanför.

– Det är inte i vårt intresse att sälja våra spelare inom Allsvenskan eller ens inom Skandinavien men med hänsyn till det ekonomiska erbjudandet, en sportslig bedömning samt även spelarens intresse har vi nu valt att acceptera en övergång till Hammarby.

– Vi önskar Simon all lycka till i sin fortsatta karriär och ser framemot spännande drabbningar på planen.

Bildspel – Simon Strand i Elfsborgströjan

Huvudpartners Officiella sportleverantörer