Breidablik besegrades i Algarve

Publicerad: 2023-03-09 19:59

Under eftermiddagen var det återigen matchdags nere i Portugal – nu mot de isländska mästarna Breidablik.

Det var precis som under förmiddagens match ett piggt Elfsborg som klev ut på plan, och även den intensiva pressen från förra matchen märktes av även i ny startelva.

Utöver den press som tidigt sattes på motståndarna visade även Elfsborgs backlinje framfötterna, då varje försök till motståndaranfall bröts effektivt. 

Ledningsmålet skulle komma redan i minut 15’, och det signerades Gudjohnsen med en fin placering av bollen utmed marken till vänster om målvakten.

Breidablik kom in alltmer i matchen och hade det övergripande bollinnehavet. Man försökte gång på gång ta sig igenom det gulsvarta försvaret, men kom de till avslut stod Valdimarsson stabilt mellan stolparna och kunde stoppa bollen.

Gudjohnsens mål blev det enda under den första halvleken, och resultatet i halvtid var således 1-0 till Elfsborg.

När den andra halvleken inleddes växlade motståndarna upp och tryckte på mer mot det gulsvarta målet men utan resultat.

Elfsborg fortsätter jaga en utökning av ledningen, och bland annat stod Ondrejka för en fin drivning utmed vänsterkanten som avslutades med en klackpassning till Söderberg – där det dessvärre tog stopp.

I matchens 64’ minut brände Gudjohnsen av ett skott som målvakten stötte ut – och där stod Bernhardsson rätt och kunde placera in bollen i öppet mål till 2-0.

Di gule fortsatte hota och stoppa islänningarna om vartannat. Vid ett tillfälle var exempelvis Ondrejka var framme igen och dribblade förbi hela den motståndarnas backlinje, innan han tappade bollen när han laddade för avslut. Även Bernhardsson visade att han var ute efter ett mål till. 

I den 84’ minuten var det istället motståndarna som kom igenom, och placerade in bollen bakom Valdimarsson till 2-1.

Under matchens sista minuter var det inget mer som bet på Elfsborg, utan man höll tillbaka motståndarna och slutresultatet blev således 2-1. Detta summerar två fina insatser av IF Elfsborg under dagen – och två välförtjänta vinster!

IF Elfsborg – Breidablik 2-1 (1-0)

Målen: 1-0 Sveinn Gudjohnsen (15’), 2-0 Alexander Bernhardsson (64’), 2-1 (84’).

Startuppställning: Hakon Valdimarsson – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, Viktor Nylén (63’), Alexander Bernhardsson (78’), Noah Söderberg (78’), André Römer, Michael Baidoo (61’), Jacob Ondrejka, Sveinn Gudjohnsen.

Ersättare: André Boman (63’), Ludvig Richtnér (78’), Kevin Holmén (61’), Gottfrid Rapp (78’).

Huvudpartners Officiella sportleverantörer