Stark gulsvart seger mot Brentford B

Publicerad: 2023-03-09 14:24

Under förmiddagen sparkades den första matchen under årets andra träningsläger igång vid lunchtid i Portugal – där Brentford B stod för motståndet.

Det bjöds på växlande molnighet och regnskurar när gulsvart klev ut på plan och startade matchen – och trots den blöta gräsmattan bjöd laget på hög press och intensitet inledningsvis.

Okkels hotade ett flertal gånger på mål samtidigt som Cooper-Love, Zeneli och Qasem tog flera fina löpningar och stressade motståndarnas backlinje.

I den 26’ minuten tar Okkels emot bollen, vänder upp och placerar den säkert till vänster om målvakten och ger gulsvart ledningen.

Under resten av den första halvleken styrde Elfsborg fortsatt matchen, och när domaren blåste stod sig 1-0-ledningen.

Den andra halvleken bjöd inledningsvis på många händelser. Bara minuten in räddades en nick från Zeneli på mållinjen – och Elfsborg fortsatte sätta hög press på motståndarna. Inom loppet av några minuter hann det sedan bli tre mål.

Först blåstes det straff för gulsvart efter att Cooper-Love blivit nedtagen vid ett friläge på ett kanonuppspel från Rönning. Cooper-Love satte själv dit straffen till 2-0.

Strax efteråt blev det istället straff för motståndarna, och även den satt till 2-1. Minuten därefter var Lagerbielke framme och nickade in bollen i krysset på en hörna slagen av Zeneli till 3-1.

I matchens 78’ minut klev K. Holmén fram från högerkanten och skruvade in bollen klockrent i det bortre krysset till 4-1 – ett riktigt klassmål!

Precis som i den första halvleken kontrollerade gulsvart matchen, och motståndarna hade aldrig någon riktig chans till att hota på allvar. Allt som allt stod Elfsborg för en stark insats – och segern var minst sagt välförtjänt!

IF Elfsborg – Brentford B 4-1 (1-0)

Målen: 1-0 Jeppe Okkels (26’), 2-0 Jack Cooper-Love (52’), 2-1 (56’), 3-1 Gustaf Lagerbielke (62’), 4-1 Kevin Holmén (78’)

Startuppställning: Tim Rönning – André Boman (53’), Gustaf Lagerbielke, Gustav Henriksson, Niklas Hult (67’), Ahmed Qasem, Timothy Ouma, Emmanuel Boateng (62’), Besfort Zeneli, Jeppe Okkels, Jack Cooper-Love.

Ersättare: Ludvig Richtnér (53’), Kevin Holmén (62’), Gottfrid Rapp (67’).