220821 Elfsborgs målvakt Hákon Valdimarsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Värnamo och Elfsborg den 21 augusti 2022 i Värnamo. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0208

Förlängning med Valdimarsson klar!

Publicerad: 2023-03-10 09:06

IF Elfsborg och Hakon Rafn Valdimarsson är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet knyter den isländska landslagsmålvakten över säsongen 2027.

– Jag är glad att kunna förnya mitt kontrakt med Elfsborg. Jag trivs bra här och är redo att sätta igång en ny säsong, säger Hakon Valdimarsson.

Efter en- och en halv säsong i gulsvart med 18 allsvenska framträdanden, summerar han sin första tid i klubben som mycket utvecklande och lärorik.

– Det är en bra plats för mig att fortsätta utvecklas i. Alla vill utvecklas och ta steg, det är en bra miljö med bra människor runt omkring laget.

– Det finns alltid detaljer att gå igenom efter varje match. Det finns bra delar men också delar som behöver bli bättre. Men jag känner att jag går framåt hela tiden här i Elfsborg, säger han.

Valdimarsson anslöt till IF Elfsborg från den Isländska klubben Grotta sommaren 2021. Sedan dess har det gått undan för målvakten. Under sitt första halvår i gulsvart gjorde han fem allsvenska matcher och den senaste säsongen har han spelat 13 allsvenska matcher. 21-åringen har på kort tid fått mycket speltid och värdefull allsvensk erfarenhet. Utöver allsvenskt spel har han spelat både U21-landskamper och flera A-landskamper.  

– Jag tycker att jag har utvecklats mycket och fått bra erfarenhet. Det är viktigt för mig att få speltid och jag tycker att det har gått bra. Nu är det bara att fortsätta jobba hårt inför den kommande säsongen, säger Hakon Valdimarsson.

Manager Jimmy Thelin

–Hakon fortsätter att utvecklas och har arbetat hårt i träning och gör framsteg hela tiden. Kurvan pekar uppåt och han visar upp en jämnhet i matcherna. Det är en fantastisk målvaktsbesättning vi har i Elfsborg.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer