Premiär i U21 Allsvenskan

Publicerad: 2023-03-15 15:09, Uppdaterad 2023-03-15 15:59

Årets första tävlingsmatch spelades på onsdagseftermiddagen när IF Elfsborg ställdes mot Skövde AIK i U21 Allsvenskan.

Som brukligt startade U21 Allsvenskan med en tidig match redan i mars. Denna gång var det Skövde AIK som gästade Borås Arena och det skulle bli ett rutinerat hemmalag som de ställdes mot. Elfsborg kom med 18 spelare från A-laget vilket gjorde att det var mycket rutin och kvalitet som såväl startade matchen som byttes in i halvtid.

Elfsborg hade mycket av spelet och bollinnehavet men hade svårt att skapa några stora chanser inledningsvis. Skövde fick istället till en ribbträff på frispark, men bollen studsade Tim Rönnings väg. Strax efter fick Rönning göra en ny räddning på en bra chans. När halvleken summerades hade även hemmalaget skapat en del halvchanser, men inget som förvaltats till mål och därmed var det mållös i paus.

I halvtid gjordes flertalet förändringar där Johan Larsson, Sebastian Holmén, Timothy Ouma, Ahmed Qasem, Besfort Zeneli, Jacob Ondrejka och Jack Cooper Love. In kom istället Niklas Hult, Gustaf Lagerbielke, Emmanuel Boateng, Alexander Bernhardsson, Michael Baidoo, Jeppe Okkels och Sveinn Gudjohnsen. Det blev därmed än mer energi och bara fem minuter in i andra halvlek kom ledningsmålet när Alexander Bernhardsson stötte in Niklas Hults inlägg.

Efter ledningsmålet blev det ett än större övertag från Elfsborg, såväl spelmässigt som chansmässigt. I 62’ minuten var det dags för nytt mål när Emmanuel Boateng tog en frispark och satte in 2-0. Än fler chanser skapades där såväl stolpar som bra räddningar gjorde att bollen inte hamnade i mål fler gånger. Matchen slutade därmed med en tvåmålsseger och tre poäng i årets första match i U21 Allsvenskan.

Nästa match för hemmalaget är den 11 april klockan 17:00.

IF Elfsborg – Skövde AIK 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Alexander Bernhardsson 50’, 2-0 Emmanuel Boateng 62’

Startelva: Tim Rönning – Johan Larsson, Sebastian Holmén, Buhari Ibrahim, André Boman – Timothy Ouma, Kevin Holmén – Ahmed Qasem, Besfort Zeneli, Jacob Ondrejka – Jack Cooper Love.

Ersättare: Lagerbielke, Hult, Boateng, Baidoo, Okkels, Bernhardsson, Gudjohnsen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer