220710 Elfsborgs supportrar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 10 juli 2022 i Borås. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / JJ0200

9000 Elfsborgare!

Publicerad: 2023-03-17 15:25

Lösbiljetterna till vårens Allsvenska matcher är släppta och inför den stundande allsvenska säsongen satsar vi stenhårt på att skapa en tätare stämning och härlig inramning på Borås Arena. Detta hoppas vi tillsammans med er kunna göra genom att bland annat reducera antalet tillgängliga platser, flytta familjeläktaren, förnya vår föreningssatsning och lansera en aktiv sittplats.

Familjeläktaren hittar du numera på sektion A1 på Sjuhäradsläktaren, vilket innebär fler platser och en närhet till den kokande stämningen på Elfsborgsläktaren. Det kommer även vara möjligt att ta del av aktiviteter för alla barn både innan matcherna och i halvtid inne på läktarens pausutrymme.

Vår aktiva sittplats, Gula Hörnan, som finns på Ålgårdsläktaren är med sin närhet till Elfsborgsläktaren det perfekta alternativet för dig som gärna har möjlighet att sitta ner ibland, men ändå vara aktiv och heja fram laget på plan. På både vår nya familjeläktare och Gula Hörnan är platserna onumrerade, vilket ökar flexibiliteten och gör det enkelt för dig att titta på match med både årskortsinnehavare och lösbiljettköpare.

Elfsborgsläktaren fortsätter på samma succéliknande väg även i år, med spännande nyheter på gång på Gula Torget för att även den gemensamma uppladdningen ska vara på topp inför alla våra hemmamatcher.

9 000 Elfsborgare på plats

Publiken är viktig för stämningen under IF Elfsborgs matcher, och stödet som ges vet vi betyder mycket för laget på plan. För att vi ska kunna skapa en ännu tätare stämning och härlig inramning på Borås Arena under våra allsvenska hemmamatcher har IF Elfsborg valt att skärma av Ålgårdsläktarens övre etage och de två yttersta sektionerna av Sjuhäradsläktarens övre etage. Detta innebär att Borås Arenas publikkapacitet räknat enbart utifrån hemmapublik på Sjuhäradsläktare, Elfsborgsläktare och Ålgårdsläktare numera är 9 000.

Tillsammans siktar vi mot en tätare stämning, bättre matchupplevelse och ett ökat biljettintresse – inte minst till den Allsvenska premiären. Blir vi 9 000 Elfsborgare på plats?

Avskärmningen påverkar alltså övre Ålgårdsläktaren och de yttersta sektionerna på Sjuhäradsläktarens övre etage. Kapaciteten på Elfsborgsläktaren påverkas inte. Inte heller Knallelandsläktaren med gästande supportrar. Det kommer att finnas möjlighet att lyfta avskärmningarna sektionsvis men det är ett beslut som först prövas om det vid ett tidigt skede visar sig vara ett mycket stort biljettintresse inför en match.

Tidigt biljettköp får fördelar

Inför säsongen 2023 har vi valt att tillämpa och prova en enklare version av dynamisk prissättning av biljetter till våra allsvenska matcher. Det innebär att om du gör ditt biljettköp tidigare än tio dagar innan en allsvensk match får du ett förmånligare biljettpris. Målet är att premiera tidiga köp, då det möjliggör en bättre planering av våra evenemang, driver på biljettintresse och ytterligare stärker förtjänsten i att skaffa ett årskort för säsongen. Den nya prisstrategin hjälper oss också att kunna behålla samma förmånliga biljettpriser som tidigare frånsett en årlig höjning. Prissättningen för ståplats ungdom kommer heller inte påverkas efter tidigare årsmötesbeslut.

Vi ses på Borås Arena!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer