230318 Elfsborgs spelare jublar efter att Alexander Bernhardsson gjort 1-0 under träningsmatchen mellan Elfsborg och Degerfors den 18 mars 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0268

Oavgjort i herrarnas möte med Degerfors

Publicerad: 2023-03-18 15:45

Det blev en drömstart för Elfsborg när Alexander Bernhardsson placerade in 1-0 redan i den andra minuten. Men Degerfors kom tillbaka och kunde kvittera i en jämn träningsmatch på Borås Arena som slutade oavgjort.

Elfsborg satte hög press direkt från det att domaren blåste i gång matchen. Man fick också utdelning tämligen omgående när Noah Söderberg hittade fram till Alexander Bernhardsson med en fin djupledsboll, och den senare hade inga problem att placera in bollen i det bortre hörnet med vänsterfoten.

Efter den intensiva inledningen togs tempot ner en aning och lagen turades om att stå för bollinnehavet. Degerfors tog sig fram och skapade två halvlägen på kort tid, men Valdimarsson i Elfsborgsmålet hade bra koll.

Båda lagen försökte via sitt passningsspel ta sig framåt, men samlade försvar kunde allt som oftast hindra det från att skapas några direkta farligheter.

Strax innan paus tog sig Elfsborg fram via Hult och Ondrejka på vänsterkanten. Sedan följde fint kombinationsspel innan Ondrejkas skottförsök blockerades till en resultatlös hörna.

Den andra halvleken inleddes ungefär som den första. Läge direkt för Elfsborg men inget mål den gången.

I stället skulle kvitteringen komma i den 53:e minuten. Degerfors tog sig fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som letade sig fram till en fristående spelare vid den bortre stolpen som kunde ta ner bollen och stöta in den från nära håll.

De båda inbytta Elfsborgs-mittbackarna, Lagerbielke och Henriksson, var nära på var sin chans efter fasta situationer. Men deras nickförsök gick först över och sedan utanför.

I mitten av andra halvlek hade Degerfors en bra period där de höll bollen på ett bra sätt och försökte leta sig fram till lägen. Men Elfsborgsförsvaret höll sig väl samlat och hindrade det från att bli riktigt farligt.

I slutskedet var det Elfsborg som ville mest framåt och tryckte på för ett ledningsmål. Men utöver ett par halvchanser och en möjlighet där Okkels höll i sitt avslut aningen för länge, så skapades inte många heta lägen.

IF Elfsborg – Degerfors 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 Alexander Bernhardsson (2’), 1-1 Damjan Pavlovic (53’).

Startuppställning: Hakon Valdimarsson – Johan Larsson, Sebastian Holmén (59´), Buhari Ibrahim (59´), Niklas Hult – Noah Söderberg (46´), Emmanuel Boateng (81´), Michael Baidoo (81´) – Alexander Bernhardsson (46´), Sveinn Gudjohnsen (59´), Jacob Ondrejka (81´).

Ersättare: Andre Römer (46’), Jeppe Okkels (46’), Jack Cooper Love (59’), Gustav Henriksson (59’), Gustaf Lagerbielke (59´), Timothy Noor Ouma (81´), Ahmed Qasem (81´), Besfort Zeneli (81´).

Huvudpartners