Elfsborg lanserar matchtröja 2023 den 23 mars 2023 på The Company i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / JPIX

Lanseringskväll – matchtröjan 2023

Publicerad: 2023-03-24 11:14, Uppdaterad 2023-03-24 13:24

Under gårdagen samlades ett stort gäng Elfsborgare för en härlig kväll tillsammans på The Food Company – där årets matchtröja skulle presenteras.

När portarna slogs upp vid 18-tiden fylldes lokalen snabbt av hungriga besökare, och massvis med tacotallrikar serverades. Stefan Ishizaki hälsade välkomna, och dök en stund senare åter upp på scen för att inleda kvällens program.

Årets matchtröja har som bekant tagits fram i samarbete med Textilhögskolan i Borås, som genom att analysera en mängd historiska Elfsborgströjor lyckats få fram den perfekta, Elfsborgsgula nyansen. Efter att en film om arbetsprocessen visats på skärmen kom Alfred Johansson, som ännu ett år varit högst delaktig i framtagandet av matchtröjan, upp på scen och berättade vidare om arbetet.

När klockan slog 19:04 rullade årets kampanjfilm igång på storskärmen och IF Elfsborgs Per Frick, Niklas Hult och Sara Jardving klev upp på scen iförda den nya tröjan. Alla tre pratade då bland annat lite om känslan av den nya tröjan, den gula färgen och premiärkänslan i lagen. Det kunde då även visas ett par särskilda detaljer – så som färggrafen för den Elfsborgsgula i nacken, samt en QR-kod som finns tryckt på insidan av tröjans ryggparti som leder till en sida där mer information kring arbetet med Textilhögskolan hittas.

Stort tack till alla Elfsborgare som dök upp och gjorde kvällen till en mycket lyckad tillställning!

Årets matchtröja har redan överträffat förväntningarna i försäljning. Hela 350 Elfsborgare valde att förbeställa tröjor – vilket är ett nytt rekord! På Intersports hemsida är vissa storlekar redan slutsålda, men kommer att fyllas på inom kort. Under tiden finns samtliga storlekar att köpa i Intersports butik i Knalleland.

Hämtade du inte din förbokade tröja under gårdagen, så kan du även göra det i Intersports butik i Knalleland.

Bildspel från kvällen

Huvudpartners Officiella sportleverantörer