Zeneli avgjorde mot Gais

Publicerad: 2023-04-25 20:36

Det blev en ny seger i U21 Allsvenskan när Elfsborg besegrade Gais på tisdagseftermiddagen. 

Tredje matchen i U21 Allsvenskan för den här säsongen väntade när Elfsborgs buss åkte till Göteborg för match mot Gais. Boråsarna hade inlett på ett strålande vis med två segrar på två möjliga matcher, men det var ett par veckor sedan det var match i den här serien. Hemmalaget å sin sida hade en vinst och en förlust och ville spinna vidare på det. Gais kom med ett tämligen starkt lag med flera spelare från Superettan, och Elfsborg likaså från A-laget.

Matchen visade sig också bli en riktigt bra U21-match. Hemmalaget tog tag i  matchbilden och fick ett grepp,  men efter dryga tjugo minuter åt Elfsborg sig ikapp och därefter tog man över mer och mer.
– De började starkt men vi kom igen och tog över matchbilden. Vi skapade också ett par riktigt vassa lägen i slutet genom Jack Cooper Love att göra mål, men det var mållöst i paus, säger tränare Victor Salwén.

I andra halvlek fortsatte sedan den tajta och tämligen tuffa matchbilden lagen mellan. Efter att ha varit tämligen tillknäppt målmässigt kom det sedan fyra mål inom bara några minuter. Gais tog ledningen två gånger och Elfsborg kvitterade två gånger genom Buhari Ibrahim och därefter Gottfrid Rapp. Sedan lugnade det ner sig chansmässigt, men en stund senare kunde Besfort Zeneli göra 3-2 till Elfsborg vilket också blev slutresultat i matchen.
– De utnyttjade något misstag hos oss, vi kom runt på kanten och lyckades kvittera därefter. Sedan vann de ytterligare någon boll men vi lyckas ändå snabbt kvittera och sedan avgöra en bit senare. Det var en tuff match med dueller och kamp, men vi gör en riktigt bra insats och åker hem med tre poäng, avslutar Salwén.

Elfsborg är därmed fortsatt obesegrade och leder tabellen med full pott. Nästa match är även den på bortaplan i Göteborg, denna gång mot IFK Göteborg den 23 maj.

GAIS – IF Elfsborg 2-3 (0-0)

Mål:

Truppen: Melker Uppenberg (mv), Felix Älverdal (mv), Isak Edman, Gustav Henriksson, Gottfrid Rapp, Enzo Andren. Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Viktor Nylén, André Boman, Kevin Holmén, Jack Cooper Love, Ludvig Richtner, Besfort Zeneli, Arian Sawsani, Buhari Ibrahim

Huvudpartners