220614 Elfsborgs Vanessa Lopez under fotbollsmatchen i Div 2 Mellersta Götaland mellan Elfsborg och Falköping den 14 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0195

Seger för Elfsborg på Orkanvallen

Publicerad: 2023-05-12 21:44

Elfsborg tog sig till Orkanvallen i Skultorp på fredagskvällen – en match som slutade med en ny seger.

Det var dags för ny match för Elfsborgs damlag när truppen tog sig till Skultorp, strax söder om Skövde, för att möta Skultorps IF på Orkanvallen. Ett hemmalag som tagit två segrar på de inledande fyra matcherna mot ett Elfsborg med full pott under lika många matcher.

Matchen blev en ganska jämn tillställning men Elfsborg kunde visa bra kvalitet matchen igenom. Efter 20 minuter tog också gästerna ledningen genom Linda Westberg Carlsson och drygt tio minuter senare kom matchens delikatess. Då krutade Vanessa Lopez på ett skott som gick rakt upp i krysset till 2-0. Skultorp reducerade på straff strax efter, men fler mål blev det inte i den första halvleken.

I andra halvlek var det Skultorp som jagade kvittering. Ett antal lägen skapades, däribland ett skott som resulterade i en ribbträff. Istället var det Elfsborg som skulle få sista ordet i denna match då Hanna Jiozon punkterade matchen till 3-1.

Elfsborg är därmed fortsatt serieledare, tre poäng före FC Trollhättan. Nästa match spelas mot Råda BK kommande torsdag, som just nu ligger på en tredjeplats i serien.

Skultorps IF – IF Elfsborg 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 Linda Westberg Carlsson 21′, 0-2 Vanessa Lopez 31′, 1-2 33′, 1-3 Hanna Jiozon 87′

Startelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Leann Nyström, Elin Johansson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Tea Skoglund, Amanda Platenik, Izabella Bergström

Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansson, Mathilda Ståhlbom Karlsson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer