230508 Elfsborgs Jack Cooper-Love jublar efter 3-3 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Elfsborg den 8 maj 2023 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0147

Cooper-Love: ”Köra direkt från start”

Publicerad: 2023-05-13 16:20

Elfsborg stod för en stark vändning i senaste matchen mot Sirius. En som i allra högsta grad var inblandad i att skjuta hem tre nya poäng för di gule var Jack Cooper-Love. Anfallaren stod för 3–3-kvitteringen och målet var också hans första i allsvenskan.

Jätteskönt att göra ett sånt viktigt mål. Men skönt att Johan (Larsson) kunde få in ett till så att vi vann. Hoppas jag kan göra fler mål framöver.

Den målrika segern på Studenteras IP innebar Elfsborgs femte raka seger. Men laget fick verkligen jobba hårt för att ta tre poäng i en match där hemmalaget hade ledningen två gånger om.

– En speciell match där det var väldigt mycket upp och ner. Men vi visade hur starka vi är och vet att så länge det finns minuter kvar på klockan så kan vi göra mål och vinna matcher. Någonstans är det ju nästan de här segrarna som är skönast, när man avgör sent. Jag tror alla lämnade Uppsala med en fantastisk känsla.

Både mot Halmstad och Sirius har laget haft svårt att få i gång spelet under första halvlek. Har ni pratat om hur ni ska göra för att komma ut starkare från start?

– Vi kollar alltid våra prestationer i efterhand och det är något vi har identifierat. Vi måste köra på direkt från start och vara vakna under 90 minuter.

På söndagen väntar match mot IFK Värnamo, som redan hunnit spela två matcher på Borås Arena under säsongsstarten. Gästernas två första hemmamatcher spelades i Borås, när Finnvedsvallen ännu inte var i speldugligt skick. Det är också ett lag som Cooper-Love vet kan bjuda på bra motstånd.

– De har gjort det bra här i början och har ett bra passningsspel. Vi vet vad de är bra på, men också var de är sårbara.

Vad blir nyckeln för att Elfsborg ska ta ytterligare en seger?

– Att ha självförtroende i det vi gör. När vi vinner bollen ska vi utnyttja att vi är skickliga i omställningsspelet. Vi ska ha respekt för att de är ett bra och spelskickligt lag, men vi får inte bli passiva utan köra på med vår matchplan.  

Huvudpartners Officiella sportleverantörer