220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Underläge 4-0 till 4-4

Publicerad: 2023-05-24 19:18, Uppdaterad 2023-05-24 19:19

Två helt olika halvlekar utspelade sig när Elfsborg gjorde en formidabel upphämtning på bortaplan mot Malmö FF.

Elfsborg åkte till Malmö för match i P17 Allsvenskan. Två lag som hade 14 poäng inspelade båda två ställdes nu mot varandra där Elfsborg senast vann sin match efter några vinstlösa matcher. Det här skulle dock bli en match som få spelare får uppleva i sin karriär, hur resultatet kan skifta så mycket. Trots att det var en tämligen jämn match kunde Malmö få rejäl utdelning i första halvlek. 1-0 efter 23 minuter blev både 2-0, 3-0 och 4-0 under de sista fem minuterna av första halvlek. Rejält tungt och ett underläge med hela fyra mål.
– Resultatet speglade inte prestationen och matchbilden i första halvlek. De fick maximal utdelning men spelmässigt var det inte så illa. Vi hade ett bra snack i paus, där vi sa att solen går upp imorgon också – vi går till jobbet och ni till skolan som vanligt. Nu ser vi till att stoppa blödningen och försöka göra en så bra prestation som möjligt, säger tränare Tony Lundqvist.

Och så bra som möjligt skulle innebära något helt annat än att bara stoppa blödningen. I 54′ minuten satte Elijas Gunnergård Ortan ett reduceringsmål och laget hittade ett litet hopp. Tio minuter senare var det Lucas Eliasson som satte Elfsborgs andra mål innan Leo Östman två minuter senare gjorde 4-3. Nu var det verkligen match igen och hoppet övergav inte gulsvart. I 89′ minuten kunde sedan Elfsborg, efter bra press och jakt, kvittera genom Elijas Gunnergård Ortan. Därmed var en fantastisk upphämtning genomförd av Elfsborg.

”Otrolig moral i gruppen”
Ledarstaben i laget var väldigt nöjda med den fina insatsen som laget visade upp i andra halvkek.
– Det här tyder på en otrolig moral i gruppen. Vi kände inte att vi var utspelade i första halvlek och när vi fick ett reduceringsmål var det skönt att känna att matchen inte skulle rinna iväg mer. Sedan rullar det på och vi har fler chanser att göra mål så vi skulle kunna vunnit den. Men vilken styrka att kunna ta oss samman och hämta upp en sådan här match, det är grymt gjort och vi är så otroligt stolta över den här upphämtningen, säger Lundqvist avslutningsvis.

Nästa match spelar är mot Östers IF den 27 maj på Borås Arena.

Malmö FF – IF Elfsborg 4-4 (4-0)

Mål: 1-0 23′, 2-0 40′, 3-0 43′, 4-0 45′, 4-1 Elijas Gunnergård Ortan 54′, 4-2 Lucas Eliasson 66′, 4-3 Leo Östman 68′, 4-4 Elijas Gunnergård Ortan 89′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Ahmed Abdumusa, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund
Ersättare: Wille Larsson (mv), Isak Snygg, Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Oskar Gaschet Lundgren, Philip Jonasson

Huvudpartners