Qasem: ”Kommer kämpa för fansen”

Publicerad: 2023-05-27 15:54

På söndag väntar stormatch när Malmö FF gästar Borås Arena i en match mellan ettan och tvåan i den allsvenska tabellen. IF Elfsborg har förberett sig under veckan och Ahmed Qasem är laddad efter den sista förberedande träningen.

Det kommer bli en högintensiv match där båda lagen vill attackera.

I den senaste omgången stod Elfsborg för en stark insats och vändning när laget bortaslog IFK Norrköping med 2–1. Ahmed Qasem hoppade in i paus och var bidragande till att underläget kunde vändas till seger.

– Jag tycker vi gjorde en bra första halvlek men en ännu bättre andra halvlek, där vi hade lägen både före och efter paus. Vi visade på en stark moral när vi vände matchen.

Du har fått en del speltid nu på slutet, och det i en offensiv mittfältsposition. Hur har det känts för dig personligen?

– Det är såklart kul att få minuter, först och främst. Sedan att jag fått en lite ny roll, det är också kul. Det är spännande. Jag utvecklas som spelare och det har ju fungerat bra i den positionen också.

Det väntas bli slutsålt till matchen mot Malmö FF. Något som 19-åringen ser fram emot.

– Det blir fantastiskt! Det ska bara bli kul. Vi är taggade, vi vet om att det blir slutsålt och vi kommer att kämpa för fansen.

Gästande Malmö FF har inlett årets allsvenska säsong på ett övertygande sätt, med åtta vinster och en oavgjord match. Qasem har respekt för söndagens motståndare, men ser positivt på di gules chanser att vinna matchen.

– De är skickliga och har smarta spelare som tänker fotboll på ett bra sätt. Det gäller att vi inte är passiva utan vi ska vara aggressiva och sätta vår höga press, och inte vara rädda för att spela vårt spel.

Han fortsätter:

– Vi vet att det blir en viktig match. Vi har varit fokuserade under veckan. Avslappnade men ändå jättetaggade. Vi ska fortsätta i samma spår som vi gjort under säsongen, då kommer det att gå bra. Det är en match vi ser fram emot att spela, och med bra stämning på arenan.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer