230429 Elfsborgs Tea Skoglund (rygg mot kameran) jublar med Stina Jensen efter mål under fotbollsmatchen i Div 2 Nordvästra Götaland mellan Elfsborg och Sils den 29 april 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0279

Storseger efter fin andra halvlek

Publicerad: 2023-05-27 14:53

Elfsborg ställdes mot Götene på bortaplan – då blev det en ny storseger för gulsvart. 

IF Elfsborg tog bussen elva mil norrut och hamnade då i Götene för möte mot tabelltian. Ett hemmalag som haft det något kämpigt inledningsvis rent resultatmässigt, men som ville visa kvalitet efter att de fallit med uddamålet i senaste matchen. Elfsborg å sin sida kom senast från storseger mot Råda BK i serien och därefter en förlängningsseger mot Skövde i DM under veckan som gick.

Det började också väldigt bra för gästerna när Vanessa Lopez snyggt sköt in ett skott vid stolpen redan i den femte minuten, men hemmalaget blev inte skrämda av det. Istället kunde Götene kvittera i elfte minuten efter en bra egen prestation. Det blev en fortsatt jämn första halvlek där Elfsborg hade bäst grepp inledningsvis, men Götene kom in i matchen mer och mer desto längre matchen gick.

Målfyrverkeri i andra halvlek

I andra halvlek fick Elfsborg medvind och möjligen att det, tillsammans med sin fysiska styrka att trötta ut motståndare, fick effekt. I 49′ minuten kunde Mathilda Ståhlbom Karlsson sätta in 2–1 efter ett fint anfall och mindre än tio minuter senare fick Stina Jensen bollen och visade sin kvalitet – och helt plötsligt hade Elfsborg en tvåmålsledning. En stuns senare kunde Izabella Bergström skjuta in en boll från kanten som gick via stolpen och in i mål i den 66′ minuten och därmed 4–1.

Matchen fortsatte sedan på samma vis där Elfsborg vaskade fram flera chanser till som det också blev utdelning på. I 71′ minuten satte Leann Nyström in 5–1 efter att Elfsborg brutit ett uppspel och fem minuter senare kom 6–1 genom Hanna Jiozons kantskott. Fem minuter senare kunde Götene reducera på straff, men därefter var det återigen Elfsborg som satte 7–1 genom Stina Jensen och fyra minuter senare fullbordade Stina hattrick i sin återkomst efter skada, till 8–2 som också blev slutresultat.

Nu får Elfsborg ladda om för Svenska Cupen den 31 maj innan det är dags för match mot Vänersborgs FK den 6 juni.

Götene FK – IF Elfsborg 2–8 (1–1)

Mål: 0–1 Vanessa Lopez 6′, 1–1 11′, 1–2 Mathilda Ståhlbom Karlsson 49′, 1–3 Stina Jensen 57′, 1–4 Izabella Bergström 66′, 1–5 Leann Nyström 71′, 1–6 Hanna Jiozon 76′, 2–6 81′, 2–7 Stina Jensen 85′, 2–8 Stina Jensen 89′

Starelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Elin Johansson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Amanda Platenik, Izabella Bergström
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Salha Nduwayo, Stina Jensen, Tea Skoglund, Ida Backlund

Huvudpartners Officiella sportleverantörer