230508 Elfsborgs Besfort Zeneli under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Elfsborg den 8 maj 2023 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0147

Zeneli: ”Tror på oss själva och vårt spel”

Publicerad: 2023-06-03 20:25

Stormatch senast och fullsatt på läktarplats när Elfsborg tog en övertygande seger mot Malmö FF och gick upp i topp av den allsvenska tabellen. Till matchen mot Djurgården väntas det återigen bli en publikfest på Borås Arena. Något som gläder mittfältaren Besfort Zeneli.

Vi ska göra allt publiken. Det är verkligen kul att det blir mycket folk på arenan.

Efter att haft problem med en skadekänning och således varit utanför matchtruppen den senaste tiden är 20-årige Zeneli laddad för söndagens drabbning mot Djurgårdens IF.

– Det känns bra nu för egen del. Jag känner mig ”fit for fight” och har kunnat träna fullt hela veckan, och hoppas kunna vara med och bidra om chansen ges.

Hur har träningsveckan varit för laget?

– Det har varit riktigt bra. Vi är hungriga inför en ny match. Det var en stark vinst senast, men vi tittar framåt. Det är bara ut och köra mot ett bra motstånd nu på söndag.

Den offensive mittfältaren var på läktarplats när Elfsborg tog åttonde raka segern för en vecka sedan. Han njöt av både det han såg på planen, och vid sidan av den.

– Vi gjorde exakt vad vi skulle i den matchen. Direkt från minut ett visade vi att vi är hemmalaget. Det var riktigt kul att se grabbarna göra den insatsen.

Han fortsätter:

– Och vilken inramning det var! Verkligen magisk stämning. Jag fick rysningar av fansen. De blir verkligen som en tolfte spelare när de är med oss på det sättet och supportar oss.

Söndagens motståndare har spelat tre hemmamatcher på rad inför söndagens möte. De har alla slutat i DIF-vinster och med hållen nolla i samtliga. Besfort Zeneli vet att det blir en tuff match mot Stockholmslaget.

– De är ett bra lag, som har hittat formen med tre raka segrar. Men vi är starka och spelar på hemmaplan. Vi ska göra allt vi kan för att vinna.

Vad behöver stämma för att Elfsborg ska ta ytterligare en seger?

– Vårt presspel, att vi är aggressiva där. När vi vinner bollen ska vi hitta snabbaste vägen mot mål. Vi behöver köra på direkt från start. Vi tror på oss själva och vårt spel till hundra procent. Vi ska vara Elfsborg helt enkelt, med fansen i ryggen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer