220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Storseger när IFE tog tredje raka

Publicerad: 2023-06-11 19:20

För några omgångar sedan var det stolpe ut – idag tog Elfsborg tredje raka segern och ligger nu på en andraplats. 

Elfsborg inledde serien bra men maj månad bjöd inte på några glädjande resultat. Tre uddamålsförluster inkasserades i rad innan Elfsborg vände trenden mot IFK Värnamo för tre matcher sedan. Senaste matchen blev också en seger med 1-0 på bortaplan mot Örgryte IS och nu stod nästjumbon Falkenbergs FF för motståndet – då blev det proppen ur.

Hemmalaget visade kvalitet och initiativförmåga i värmen på Borås Arena. Laget spände musklerna och kunde spela ut hela registret. Redan i den åttonde minuten gjorde Viktor Nylén 1-0, därefter kunde Lukas Paulsén sätta sitt första mål för dagen innan Gottfrid Rapp gjorde två. 4-0 i paus blev än mer framåt slutet av matchen. Då satte Paulsén två ytterligare till sitt hattrick innan Calle Svensson Lillvik gjorde 7-0 i matchens sista minut.

Tre raka segrar har nu tagit laget till en andraplats, två poäng bakom IFK Värnamo som dock har en match mer spelad. Två matcher återstår innan uppehållet, den första på bortaplan i Borås mot Norrby IF, en match som spelas på Ramnavallen den 16 juni klockan 18.00

IF Elfsborg – Falkenbergs FF 7-0 (4-0)

Mål: 1-0 Viktor Nylén 8′, 2-0 Lukas Paulsén 18′, 3-0 Gottfrid Rapp 21′, 4-0 Gottfrid Rapp 44′, 5-0 Lukas Paulsén 78′, 6-0 Lukas Paulsén 81′, 7-0 Calle Svensson Lillvik 90′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Andrés Lindberg

Ersättare: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Adam Bertilsson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners