230717 Gothia Cup pokalen under invigningen av Gothia Cup den 17 juli 2023 i Göteborg. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN / COP 314 / FA0080

Vinster i Gothia Cup

Publicerad: 2023-07-18 17:49

Andra dagen av Gothia Cup innebar två starka prestationer och två vinster.

SEF Trophy

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 1-3 (0-0)

Elfsborgs lag i P15-serien ställdes mot Trelleborgs FF på tisdagen, ett lag som vann sin inledande match mot IF Brommapojkarna på måndagen, vilket var en stark seger. Elfsborg kryssade mot Örebro men nu skulle gulsvart visa fin skärpa denna match. Det var en jämn match och det dröjde fram till den andra halvleken innan målnollan ströks, denna gång till Elfsborgs favör när Arvid Sandberg gjorde 1-0. Ledningen stod sig bara fem minuter men Elfsborg kom igen och kunde ta ledningen bara minuter efter igen, återigen av Arvid Sandberg. Precis i matchens sista minuter kunde Adrian Goq göra 3-1 vilket också blev slutresultat.

Nästa match väntar på onsdagen där IF Brommapojkarna står som motståndare. Elfsborg leder just nu gruppen på fyra poäng och matchen spelas klockan 13:30 på onsdagen.

Gothia Puma Trophy

Landskrona BoIS – IF Elfsborg 0-6 (0-3)

Måndagens fina inledning av Gothia Cup följdes upp av en övertygande seger på tisdagen mot Landskrona BoIS. Skånelaget inledde resultatmässigt svagt mot Right to Dream från Ghana, där de förlorade med 0-5 på måndagen, samtidigt som Elfsborg hade en seger i ryggen mot Fredrikstad FK. I denna match var det Elfsborg som tog tag i matchen omgående, och släppte sedermera aldrig ifrån sig den igen.

Elijas Gunnergård Ortan gjorde 1-0 redan i den sjätte minuten och Lucas Eliasson kunde öka till 2-0 tio minuter senare. Precis före halvtidsvilan kunde Viggo Lidberg göra 3-0 vilket gav en skön ledning att bygga vidare på. I andra halvlek fortsatte gulsvart på den inslagna vägen och satte ytterligare tre mål, dessa gjorda av Elijas Gunnergård Ortan samt Abdifatah Mohameds två mål.

Elfsborg ställs nu mot Right to Dream på onsdagen vilket kan bli en ren gruppfinal, om ghananerna vinner mot Fredrikstad på tisdagskvällen. Matchen spelas klockan 16:10 på SKF Arena under onsdagen.