230714 Camil Jebara under en träning med Elfsborg den 14 juli 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0293

Jebara inför Häcken: ”All cred till fansen”

Publicerad: 2023-07-28 17:20

I segermatchen borta mot Djurgården (4-0) fick Camil Jebara sina första minuter i Elfsborgströjan. Nu väntar ny tuff bortamatch när laget åker till Hisingen för möte med BK Häcken på lördagen.

Vi är otroligt taggade, fullt fokuserade och ser fram emot matchen, säger Elfsborgs nya ytter.

20-årige Camil Jebara kom till IF Elfsborg tidigare i somras när han anslöt från superettanlaget Landskrona BoIS. I senaste matchen fick han alltså debutera när han bytte av Jeppe Okkels i den 83:e minuten.

– Det var en speciell känsla att få göra debut. I en sådan match dessutom, där vi vann stort. Det var bara att njuta. Jag var nära att göra mål också, men vi vann och det var det viktigaste. Den sitter nästa gång.

Det väntas stort bortafölje på Bravida Arena till mötet med BK Häcken när årets Vi Tillsammans-resa går av stapeln. Kortsidan för Elfsborgssupportrarna är slutsåld när en för dagen rödklädd supporterskara tar sig de ca 6 milen västerut.

– All cred till fansen som tar sig dit. Det är mycket skönare och lättare när de är på plats och bakom laget. Det blir spännande att se.

Du har ju inte spelat någon hemmamatch inför supportrarna ännu. Matchen på lördag kanske blir en liten försmak?

– Precis! Jag har inte spelat på Borås Arena än men jag har sett ett par matcher på plats nu i sommar. Det har varit riktigt bra stämning på arenan, och en skön atmosfär.

Fjolårsmästarna BK Häcken är det enda laget som hittills slagit IF Elfsborg i årets allsvenska. Detta i premiären i våras. Camil Jebara ser fram emot en tuff drabbning.  

– Det är ett jättebra lag vi ska möta, som spelar fin fotboll. Men vi är otroligt bra vi med. Vi vill alltid utvecklas och bli bättre för varje match som går. Om vi gör vårt på ett bra sätt och fokuserar på vår insats så har vi en bra chans att vinna.

Huvudpartners