230526 Elfsborgs Lukas Paulsén under fotbollsmatchen i P19 Superettan mellan Elfsborg och Värnamo den 26 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0286

Ny seger i P19-serien

Publicerad: 2023-08-05 15:58, Uppdaterad 2023-08-05 15:59

Elfsborg hittade solen i Ängelholm och tog med sig tre poäng efter en ny fin insats.

U-truppen tog sig till Ängelholm på lördagen och hittade solen när Elfsborg ställdes mot tabelljumbon Ängelholm. Efter att laget vänt matchen mot Eskilsminne senast, och tagit tre poäng i omstarten, ville gärna laget starta en fin segersvit efter sommaruppehållet. Gästerna kom ut bra och tog tag i matchen omgående. Ett offensivt tryck etablerade sig, men hemmalaget försvarade sig på ett bra sätt och första halvlek blev mållös trots flertalet chanser från Elfsborg.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg etablera spel och i 57′ minuten kom också ledningsmålet när Lukas Paulsén satte 1-0 till Elfsborg. Fem minuter senare kunde även Andrés Lindberg göra 2-0 vilket gav en trygghet och arbetsro. Fler mål blev det inte trots att möjligheter fanns – så tre nya poäng in på poängkontot vilket gör att laget är tvåa i serien, på samma poäng som serieettan IFK Värnamo.

Tränare Victor Salwén summerade en bra insats:
– Det var givetvis en härlig seger och vi var överlägsna motståndarna idag. Vi släppte knappt några chanser och kunde gjort några mål till också. Vi hade mycket boll i offensiv del av planen, men vi behövde bli skarpare i avsluten vilket vi pratade om i paus. Första halvlek var en bra insats från oss, vilket gjorde att vi kände oss rätt säkra på att vi skulle få hål på målnollan. Men en bra match och bra start efter uppehållet, avslutar Salwén.

Ängelholms FF – IF Elfsborg 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Lukas Paulsén 57′, 0-2 Andrés Lindberg 62′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Arian Sawsani, Abdifatah Mohamed Muse, Felix Älverdal, Lukas Paulsén, Viktor Nylén, Isak Edman, Frode Aronsson, Calle Svensson Lillvik, Andrés Lindberg
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Lucas Eliasson, Isak Snygg, Hari Bajrektarevic