Månadens tränare & spelare – Thelin & Okkels

Publicerad: 2023-08-11 13:01

I förra veckan släpptes nomineringarna till Månadens tränare och spelare i Allsvenskan – och nu står det klart att vinnarna i båda kategorierna än en gång är Elfsborgare!

Det är alltså Jimmy Thelin som är Månadens tränare i juli, och i spelarkategorin var det Jeppe Okkels som kammade hem vinsten. Både Jimmy och Jeppe har valt att skänka prissumman på 10 000 kr vardera till Stiftelsen Hedra Klas Ingesson, som i första hand ska stödja, stimulera och belöna intressen för att utveckla IF Elfsborg i Klas Ingessons anda. Detta kan röra sig om stöd till arbete med viktiga värderingar kring idrotten, att främja en positiv supporterkultur, support till funktionshindrade eller utsatta barn och ungdomar med mera.

Motivering Jimmy Thelin:

Jimmy Thelins IF Elfsborg plockade tio poäng på fem matcher under juli månad, där 4-0-vinsterna mot Kalmar FF och Djurgården verkligen sticker ut. Totalt smällde laget in hela tolv mål och man släppte bara in fyra. När juli månad blev till augusti toppar IF Elfsborg dessutom den allsvenska tabellen.

– Ett hedrande pris för oss i IF Elfsborg där vi alla i föreningen tillsammans har fortsatt på det fina spår vi inledde under våren. Vår publik och våra supportrar har fortsatt stötta oss och skapa en härlig stämning på vår arena, vilket ger energi till oss alla. Jag är stolt över det hårda arbete både ledarstab och spelartrupp lägger ner varje dag och tackar ödmjukast för utmärkelsen, säger Jimmy Thelin.

Motivering Jeppe Okkels:

I ett IF Elfsborg som via en stark period seglat upp som serieledare har Jeppe Okkels varit högst bidragande. Den kvicke yttern inledde med en assist i 2-0-segern hemma mot Hammarby och därefter blev det såväl mål som assist i storsegern borta mot Kalmar FF. I månadens återstående tre matcher blev det tre mål och två assister. En slutpoäng på hela 4+4.

– Stort tack! Jag är stolt över hur vi som lag har presterat under den här månaden och säsongen i stort. När man gör det bra i laget är det inte heller lika svårt att kunna visa framfötterna individuellt på plan, säger Jeppe Okkels.

Stort grattis till Jimmy och Jeppe!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer