230514 Elfsborgs Sebastian Holmen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Värnamo den 14 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0284

Holmén: ”Åker upp för att vinna”

Publicerad: 2023-08-12 19:16

På söndagen är det dags för ny allsvensk match när IF Elfsborg åker till Stockholm för att möta Hammarby IF. I senaste matchen hemma mot Sirius var Sebastian Holmén avstängd efter tre gula kort, men är nu tillbaka i truppen.

Det blir en rolig match att spela, med mycket folk och det brukar vara bra tryck på Tele2 Arena.

Hemmamatchen mot Sirius blev en jämn tillställning, där Per Fricks nickmål i början av andra halvlek avgjorde till di gules favör. Inte lagets bästa prestation, menar Holmén, men viktigt att ta en trepoängare efter förlustmatchen mot BK Häcken.

– Det var nervöst i slutet. Vi kände att vi inte riktig tog chansen att stänga matchen. I stället fick Sirius komma runt till mycket inlägg under sista delen, och även om vårt låga försvar var väldigt bra så vet man aldrig hur det kan gå när det kommer många inlägg.

Han fortsätter:

– Det var ingen topprestation, men jag tycker vi var det bättre laget ändå. Starkt i slutändan att ta tre poäng även när man inte har sin bästa dag. Väldigt skönt att studsa tillbaka och vinna.

Hur jobbigt var det att se matchen från läktaren?

– Det var hemskt alltså! Jag är aldrig nervös på planen, utan då är jag bara fokuserad och inne i matchen. Men när man inte kan påverka något själv så blir det nervöst. Inte minst i slutet av matchen när det bara är 1–0.

Söndagens motståndare Hammarby IF befinner sig på en åttonde plats i tabellen. Laget har tre raka segrar på hemmaplan och har bara förlorat en allsvensk match på Tele2 arena under säsongen.

– De är ett bra lag, det vet vi om. De har kanske inte tagit riktigt så många poäng sett över hela säsongen som många trott på förhand, men det kommer att bli en riktigt tuff match.

Sebastian Holmén har varit gjuten i det gulsvarta försvaret under säsongen, och spelat samtliga minuter med undantag för avstängningen senast. Mittbacken vill se sitt lag ha fokus på den egna prestationen, snarare än att tänka för mycket på vad motståndarna gör i söndagens match.

– Vi kollar alltid på lite småsaker kring hur motståndarna spelar och får lite speciella direktiv och detaljer att tänka på. Staben är alltid väldigt noggranna. Men för oss handlar det alltid om att göra vår egen insats bra och fokusera på oss själva. Vi har stor tro på oss själva och åker upp för att vinna matchen. Vi vet att det är svårt för alla lag att möta oss när vi gör vårt till 100 procent.

Huvudpartners