Storseger i återstarten

Publicerad: 2023-08-12 19:23

Återstarten av division 2 blev en tacksam uppgift när IF Viken besegrades mycket övertygande. 

IF Elfsborgs damlag ställdes på ett regnigt Borås Arena mot IF Viken när division 2 återstartade efter sommaruppehållet. Elfsborg, serieledare, mötte laget från Åmål som låg på en niondeplats och ville givetvis återta serieledningen på poäng då FC Trollhättan hade spelat match dagen innan. Elfsborg visade dock redan från start att laget ville visa sig från sin starka sida omgående.

Redan i den sjätte minuten kunde Stina Jensen sätta in 1-0, ett härligt mål att bygga vidare på. Izabella Bergström kunde sedan utöka ledningen i den 18′ minuten och kort därpå gjorde Jensen sitt andra mål för dagen. En mycket övertygande tremålsledning hade därmed laget med sig in i paus.

I andra halvlek rivstartade Elfsborg och gjorde ytterligare två mål snabbt då Linda Westberg Carlsson gjorde 4-0 och därefter Stina Jensen 5-0 och ett nytt hattrick för henne. Fler mål skulle det bli när Stina Jensen gjorde sitt fjärde och kort därefter Westberg Carlsson sitt andra. Gästerna fick visserligen två tröstmål i slutet av matchen, men slutresultatet skrevs till 7-2.

Elfsborg tog därmed en mycket övertygande seger än en gång och visar att laget är redo för höstsäsongen där det nu återstår åtta matcher av serien. Nästa match är i Svenska Cupen kommande onsdag mot Husqvarna FF, en match som spelas på Borås Arena klockan 20:30.

IF Elfsborg – IF Viken 7-2 (3-0)

Mål: 1-0 Stina Jensen 6′, 2-0 Izabella Bergström 18′, 3-0 Stina Jensen 21′, 4-0 Linda Westberg Carlsson 47′, 5-0 Stina Jensen 48′, 6-0 Stina Jensen 65′, 7-0 Linda Westberg Carlsson 71′, 7-1 80′, 7-2 86′, 

Startelva: Rebecka Wikander (mv), Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Elin Johansson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Stina Jensen, Amanda Platenik, Izabella Bergström
Ersättare: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Tea Skoglund, Sara Jardving

Huvudpartners Officiella sportleverantörer