230526 Värnamos Calle Johansson och Elfsborgs Felix Älverdal under fotbollsmatchen i P19 Superettan mellan Elfsborg och Värnamo den 26 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0286

Tungt slut i Kalmar

Publicerad: 2023-08-13 17:54

Elfsborg åkte till Kalmar för en toppmatch i P19-serien, men det var hemmalaget som var starkast i andra halvlek. 

Det var ny match i P19 Superettan Södra där Elfsborg hade två raka segrar i bagaget, precis som Kalmar FF hade. Det skiljde fem poäng lagen mellan där Elfsborg var på en andraplats, dock med en match mer spelad.

Matchen blev tuff precis som det ofta blir dessa lag mellan. De båda lagen ville ha högt tempo och halvchanser skapades åt båda håll genom såväl skott som frilägen. Med fem minuter kvar av första halvlek kunde gulsvart ta ledningen genom Felix Älverdal.

Även andra halvlek började bra för Elfsborg som satte upp spelet bra, men efter kvarten spelad började Kalmar FF pressa för en kvittering, och det skulle dröja till 74′ minuten innan Kalmar kvitterade på hörna. Därefter var det hemmalaget som lyckades få ett grepp om matchen och tog ledningen i 88′ minuten. Istället för en kvittering var det sedan Kalmar som lyckades göra ytterligare två mål på stopptid.

Matchen slutade 4-1 till hemmalaget och Kalmar närmade sig därmed även i tabellen poängmässigt, men Elfsborg har fortsatt andraplatsen.

Nästa match spelas den 19 augusti mot Utsiktens BK på Borås Arena.

Kalmar FF – IF Elfsborg 4-1 (0-1)

Mål: 0-1 Felix Älverdal 40′, 1-1 74′, 2-1 88′, 3-1 90′, 4-1 90′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Arian Sawsani, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Gottfrid Rapp, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Hari Bajrektarevic, Jalal Abdullai, Andrés Lindberg
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Kasper Berndtsson, Arvid Södeliden, Leo Östman, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer