Härlig uddamålsseger mot Utsikten

Publicerad: 2023-08-16 20:47

Elfsborg besegrade Utsiktens BK i P17 Allsvenskan under onsdagskvällen. 

Efter regn kommer solsken, och solen hade spruckit upp över Borås Arena när det på onsdagen var dags för match i P17 Allsvenskan. Utsiktens BK gästade, niondeplacerade på 17 poäng mot Elfsborg på en sjätteplats med 28 inspelade poäng. För Elfsborgs del ville laget givetvis komma snabbt tillbaka och ta poäng efter den snöpliga förlusten i slutminuterna mot IFK Göteborg, trots en fin prestation.

Mot Utsikten skulle Elfsborg visa sig pigga och med kvalitet. Redan efter kvarten spelad kunde hemmalaget ta ledningen på en omställning, efter en fin brytning. Leo Östman kunde sedan förvalta inspelet till 1-0. Tio minuter senare small det igen när Viggo Lidberg sköt in 2-0, återigen efter ett fint inspel. I slutskedet av första halvleken kom Utsikten än mer in i matchen, men Elfsborg hade sin tvåmålsledning in i paus.

Andra halvlek fortsatte med två lag som ville ha högt bolltempo och puls i matchen. Efter timman spelad kunde Utsikten reducera efter ett fint anfall. Elfsborg kämpade vidare och försökte spela sitt spel, Utsikten jagade på för en kvittering och det bäddade för en tuff och jämn match med flertalet chanser, men Elfsborg lyckades hålla rent i eget mål resten av matchen och tog en härlig seger efter en kämpainsats.

Näst väntar Halmstads BK söndagen den 27 augusti på bortaplan.

IF Elfsborg – Utsiktens BK 2-1 (2-0)

Mål: 1-0 Leo Östman 15′, 2-0 Viggo Lidberg 25′, 2-1 62′,

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson
Ersättare: Nils Heinrici, Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Dion Rujkovic, Philip Jonasson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund

Huvudpartners