Elfsborg spelade oavgjort mot Utsikten

Publicerad: 2023-08-19 21:01

Det blev en målrik avslutning när Elfsborg kryssade mot Utsiktens BK på lördagen. 

Elfsborgs U19-trupp tog emot Utsiktens BK:s dito under lördagseftermiddagen på ett somrigt Borås Arena. Gulsvart kom ju till matchen med en förlust med 1-4 i bagaget och ville visa vad laget gick för igen. Utsikten å sin sida hade besegrat Falkenberg på stopptid i senaste matchen, vilket byggde gott självförtroende hos dem. Tabellmässigt skiljde det fem poäng lagen mellan så en jämn drabbning var att vänta.

Hemmalaget hade ett bollövertag i första halvlek men svårt att skapa riktigt fina lägen. I 26′ minuten tog dock Elfsborg ledningen genom Enzo Andren men fler mål blev det inte i första halvlek. Utsikten var inte ofarliga, framför allt inte på omställningar. Med mindre än halvtimman kvar kvitterade sedan Utsikten till 1-1 och Elfsborg fick börja jaga en ledning igen. När Elijas Gunnergård Ortan då gjorde 2-1 med mindre än fyra minuter kvar kände det som att en ny trepoängare kunde vara nära, men gästerna ville annat. Istället kvittade Utsikten på stopptid och kunde återigen rädda poäng precis före slutsignal.

Det gör att Elfsborg nu är på en tredjeplats i tabellen, tre poäng efter serieledande IFK Värnamo. Nästa match spelas kommande fredag på bortaplan mot Varbergs BoIS.

IF Elfsborg – Utsiktens BK 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Enzo Andrén 26′, 1-1 63′, 2-1 Elijas Gunnergård Ortan 86′, 2-2 90′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Viktor Nylén, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Andrés Lindberg
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Kasper Berndtsson, Arvid Södeliden, Viggo Lidberg, Elijas Gunnergård Ortan, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners