230503 Elfsborgs Noah Söderberg jublar med Michael Baidoo efter 2-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Halmstad den 3 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0282

Söderberg redo för cupspelet

Publicerad: 2023-08-22 18:01

Svenska cupens andra omgång innebär att de allsvenska lagen äntrar tävlingen. För IF Elfsborgs del åker laget söderut för match mot Lunds BK under onsdagkvällen.

Vi vill ta revansch från förra året, säger Noah Söderberg.

Onsdagens motståndare Lunds BK spelar i divison 1 och laget befinner sig på en fjärde plats i tabellen. Laget gick vidare från cupens första omgång genom att besegra BK Höllviken med 1-0 på bortaplan. Mittfältaren Noah Söderberg ser fram emot matchen.

– Det är kul att cupen drar i gång. Förra året var inte så roligt, så vi vill göra det bättre nu så att vi kan spela cupspel under 2024. Både för cupens skull att vara där och slåss, men också för att få tävlingsmatcher innan allsvenskan startar på våren.

Vad vet du om motståndet, Lunds BK?

– Inte jättemycket. Det är svårt med sådana motsåndare som man inte är van att spela mot. Men vi fokuserar mest på vårt eget spel och ska fortsätta med det som sett bra ut under säsongens gång.

För ett år sedan möttes IF Elfsborg och Oskarshamns AIK i motsvarande möte i cupen. Då föll di gule med 1–0 och missade därmed vårens gruppspel. Något som laget vill undvika att hända igen.

– Vi ska bara fortsätta med det vi gjort bra i allsvenskan och bygga vidare på det. Vi har varit väldigt bra, inte minst defensivt och har kunnat hålla många nollor. Det var en del av problemet förra året, att vi släppte in lite onödiga mål.

Så sent som i söndags spelade laget allsvensk match mot Mjällby och vann med 2–0 på Borås Arena. Att det är tätt mellan matcherna ser Söderberg inte som något negativt.

– Vi har en stark trupp med många bra spelare, så vi har ett bra lag oavsett vilka som spelar. När man får chansen så vill man ta den och alla vill alltid visa upp sig från sin bästa sida.

I vinstmatchen mot Mjällby spelade Noah Söderberg hela matchen. Det var första gången mittfältaren spelade 90 minuter sedan segern mot Halmstad (6–1) i våras.

– Lite ovant för kroppen så klart. Det var längesedan jag spelade 90, så jag var lite trött i slutet. Samtidigt var det skönt att känna på det och komma in i matchspelet mer, och det kändes bra.

Han fortsätter:

– Vi gjorde en riktigt bra match. Höll tätt väldigt bra defensivt trots att de var tunga och bra på sina fasta situationer. Vi var lugnare i spelet än tidigare matcher och väntade på rätt lägen i stället för att stressa upp oss. Då fick vi in två mål i slutet av första halvlek och sedan gjorde vi det bra matchen ut.  

Huvudpartners Officiella sportleverantörer