230716 Elfsborgs Per Frick under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 16 juli 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0295

Frick: ”Fullt ös som gäller”

Publicerad: 2023-08-27 19:30

Efter veckans cupmatch är det återigen allsvenskan som gäller för IF Elfsborg. En ny toppmatch väntar när IFK Norrköping gästar Borås Arena under måndagen.

– Ett bra lag som vi har stor respekt för, säger anfallaren Per Frick.

Det är en formtoppad motståndare som Elfsborg tar sig an i omgång 21. Bortalaget har fyra segrar på de fem senaste matcherna och placerar sig på en fjärde plats i tabellen.

– De verkar ha fått i gång det bra, så det blir en tuff match. Vi vet att de har många skickliga spelare och är ett bra lag. Men det är fullt ös från vår sida som gäller, och vi gjorde en bra match mot Norrköping på bortaplan.

Hur ska ni ta er an matchen?

– Vi vill driva upp tempot, utmana mycket och gå framåt. I vårt spel vill vi alltid attackera motståndarens backlinje. Det är inget nytt egentligen, vi vill slå dom med energi och med speed och vi vet vad vi är bra på.

Efter den stabila segern mot Mjällby (2–0) i senaste allsvenska omgången var laget nere i Lund för cupmatch mot ettan södra-laget Lunds BK. Även där blev det alltså en 2–0 seger, och Frick är nöjd över hur laget hanterade den matchen.

– Det var stabilt. Vi vet att sådana matcher är lite kluriga. Skönt att vi kom dit och var professionella och kunde städa av det i första halvlek. Men man blev påmind om att det inte är lätt att åka och vinna mot lag från lägre divisioner.

Han fortsätter:

– Gruppspelet i cupen känns långt bort i tid. Men vi vet ju av erfarenhet att det var tråkigt att inte vara med senast, så vi ville inte uppleva samma sak en gång till.

Hur känns det för egen del inför den avslutande delen av säsongen?

– Jag är väl på ”G”. Inte exakt som jag vill vara kanske, men jag är redo. Jag hoppas kunna vara med och bidra mycket nu i slutet. Det blir spännande.

Huvudpartners