Ny storseger för Elfsborg

Publicerad: 2023-09-01 21:22

Trots att gästerna kunde ta ledningen vände serieledarna Elfsborg på matchen och tog en storseger mot Skultorps IF. 

Tabellettan IF Elfsborg ställdes mot tabellåttan Skultorps IF på fredagskvällen, ett gästande lag som slogs för att undvika bottenstriden och nedflyttningsplatser, samtidigt som Elfsborg jagade nya vinster i jakten på serieseger och avancemang till division 1. Nu skulle de båda lagen mötas på Borås Arena.

I inledningen av matchen blev det tämligen jämnt, även om det var hemmalaget som hade ett grepp om matchen. Men när 26 minuter var spelade kom en kalldusch när Josefin Korkis gjorde 1-0 till gästerna. Elfsborg fick nu tugga igång spelet än mer och möjligtvis var det ett baklängesmål som skulle väcka gulsvart. När halvtimman var spelad satte Stina Jensen kvitteringen, framspelad av Izabella Bergström, och bara två minuter senare kunde Bergström själv göra 2-1.

Det hann sedan bara gå fem minuter in i andra halvlek innan Leann Nyström gjorde 3-1 och bara minuter senare kunde Stina Jensen sätta sitt andra mål för kvällen till 4-1. En betydligt mer resultatgivande start än i första halvlek. När timman var spelad gjorde sedan Linn Sångberg 5-1 och med kvarten kvar kunde Izabella Bergström göra 6-1. Skultorp fick visserligen in ett mål till strax efter, men närmre kom inte Skövde-laget.

Elfsborg fortsatte att spela fin fotboll och skapa chanser, vilket också gav 7-2 av Ida Backlund med mindre än tio minuter kvar och Izabella Bergström satte sitt hattrick i den 83′ minuten till slutresultatet 8-2.

En vecka väntar till nästa match, kommande lördag, när Råda BK står för motståndet på bortaplan.

IF Elfsborg – Skultorps IF 8-2 (2-1)

Mål: 0-1 26′, 1-1 Stina Jensen 31′, 2-1 Izabella Bergström 33′, 3-1 Leann Nyström 50′, 4-1 Stina Jensen 52′, 5-1 Linn Sångberg 63′, 6-1 Izabella Bergström 74′, 6-2 75′, 7-2 Ida Backlund 81′, 8-2 Izabella Bergstörm 83′

Startelva: Rebecka Wikander (mv), Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Alva Sjöström, Stina Jensen, Tea Skoglund, Amanda Platenik, Izabella Bergström, Sara Jardving
Ersättare: Sandra Eriksson (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Ida Backlund

Huvudpartners Officiella sportleverantörer