230828 Elfsborgs målvakt Hakon Valdimarsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 28 augusti 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0309

Valdimarsson: ”De gillar att ha mycket boll”

Publicerad: 2023-09-01 19:06

Efter den händelserika matchen mot IFK Norrköping (vinst 3–2) på hemmaplan beger sig Elfsborg ut på vägarna igen. Lördagens motståndare är IFK Värnamo. Ett lag som har lite av varje, menar Hakon Valdimarsson.

De är bra med bollen, men kan också vara direkta och attackera snabbt i djupled. Dessutom släpper de inte in så mycket mål.

Veckans förberedelser är klara och laget är redo att ta sig an IFK Värnamo som placerar sig på nionde plats i tabellen. I vårens möte på Borås Arena slutade matchen 2–0 i gulsvart favör.

– Jag förväntar mig en liknande matchbild som senast mot Värnamo. De gillar att ha mycket boll, så det tror jag de vill ha nu med. Men vi får se upp med deras djupledsbollar bakom vår backlinje också. Det gäller att vi försvarar bra och tar vara på de chanserna vi får, då har vi en bra chans att ta tre poäng.

Hakon Valdimarsson har varit stabil genom säsongen och stått samtliga minuter av Elfsborgs allsvenska matcher. Under fredagen blev målvakten dessutom som en av fem spelare nominerade till Månadens spelare för augusti.

– Jag såg det, det känns bra. Både jag och laget har gjort det bra det senaste, och när laget spelar bra så hjälper det ju även mig.

Måndagens vinstmatch mot IFK Norrköping var en spännande tillställning för publiken på Borås Arena. Valdimarsson och flera av de andra spelarna stod för bra prestationer som lade grunden till de tre poängen. Men målvakten menar att det finns saker att förbättra.

– Det var en okej match. Vi gjorde många bra saker, men också en del som vi kunde gjort bättre. Några bolltapp som kunde bli farliga, och emellanåt var vi lite för öppna i vårt försvar. Men jag är glad att vi kunde vinna matchen.

 Under veckan har laget förberett sig på bästa sätt för lördagens viktiga match. De två avslutande dagarna bytte laget underlag, och gick från Borås Arenas konstgräsmatta ut till Ryavallens gräsplan.

– Jag gillar det, att träna på gräs om vi ska spela en bortamatch på gräs. Det är skönt att få in känslan lite. Det är ingen jättestor skillnad kanske, men jag tror de flesta spelarna gillar att vi gör så inför matcher på gräs.

Niklas Hult är avstängd till Värnamo-matchen. Att det nu blir en ny spelare på vänsterbacksplatsen, som Hult ockuperat hittills, gör inga större skillnader i Valdimarssons spel.

– Niklas har varit väldigt bra hela säsongen. Men Boman är också bra. Han har inte fått visa upp sig så mycket än. Om det blir han som spelar så får han komma in och visa hur bra han är.

Han fortsätter:

– Jag gillar att prata med försvararna, jag pratar mycket. Oavsett vem som spelar så försöker jag prata med alla så att de är redo för allt.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer