Sjätte raka för damlaget

Publicerad: 2023-09-09 19:21

Elfsborg tog sjätte raka segern i serien när Råda BK besegrades på bortaplan. 

På lördagseftermiddagen åkte Elfsborgs damlag till Lidköping för match mot fjärdeplacerade Råda BK. Laget hade bra självförtroende efter fina resultat men de visste också att det var ett hårt kämpande hemmalag som de ställdes mot. Därför var det viktigt att vara påkopplade direkt när matchen startade, vilket också gästerna var.

Det dröjde bara tre minuter innan Stina Jensen satte 1-0 till Elfsborg och två minuter senare tryckte Linda Westberg Carlsson in 2-0. En drömstart att bygga vidare på, men därefter började målen utebli. Det var inte så att det saknades chanser, tvärtom, men bollen ville inte in.
– Vi borde gjort ett antal mål till i första halvlek och avgjort matchen tidigare. Vi hade fyra frilägen från halva planen, utan att förvalta ett enda av dessa. Dessutom skott i ribban, men ”bara” en tvåmålsledning i paus, säger tränare Ismet Tursic.

God inställning bäddade för segern
Hemmalaget kände samma sak och tryckte på lite i andra halvlek, skapade några hörnor och skulle kunnat göra så Elfsborg började darra – men så blev inte fallet. I slutet av matchen kunde Stina Jensen göra 3-0 i 83′ minuten och sedan Vanessa Lopez mål som satte slutresultatet till 4-0. Därmed sjätte raka segern i serien och fortsatt serieledning, tre poäng före serietvåan FC Trollhättan som Elfsborg nu möter i veckan i DM.
– Laget stod för en riktigt fin insats, framför allt inställningsmässigt i denna värmen. Alla jobbar hårt, anfallarna pressar och det är ett otroligt arbete som bäddar för denna segern. Vi är aldrig så bra att vi inte behöver ge hundra procent, så även idag, summerar en nöjd tränare Tursic.

Råda BK – IF Elfsborg 0-4 (0-2)

Mål: 0-1 Stina Jensen 3′, 0-2 Linda Westberg Carlsson 5′, 0-3 Stina Jensen 83′, 0-4 Vanessa Lopez 89′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Stina Jensen, Tea Skoglund, Izabella Bergström, Sara Jardving
Ersättare: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Vanessa Lopez, Alva Sjöström, Elin Johansson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer