Evenemangsinformation IFE – KFF 17/9

Publicerad: 2023-09-14 11:05

Nu på söndag den 17 september klockan 17:30 tar IF Elfsborg emot Kalmar FF på Borås Arena i allsvenskans tjugotredje omgång. Här nedan finns all tänkbar publikinformation inför matchen. Vi ses på Borås Arena!

Ungdomens Dag

Under matchen fyller vi Borås Arena med aktiva idrottsungdomar, ledare, föräldrar, syskon och andra gulsvarta för framtiden. Den sedvanliga Knallelandsläktaren blev snabbt helt full, och IF Elfsborg har därför även dedikerat sektioner på Sjuhäradsläktaren till bygdens föreningsungdomar.

Detta innebär även att det kommer att finnas två aktivitetsområden – ett bakom Knallelandsläktaren och ett bakom Sjuhäradsläktaren mot Knalleland. Båda läktarna öppnar klockan 15:30 med massor av härliga aktiviteter och försäljning i samarbete med Bullseye, PARTAJ, Intersport, STC, Stämpla Ut, Fritidsbanken med flera. Det kommer att finnas mat till försäljning, SISU har flertalet roliga aktiviteter igång och Guliganerna kommer ha en flaggmålningsverkstad på plats.

Knallelandsläktaren, Sjuhäradsläktaren och Elfsborgsläktaren öppnar alltså klockan 15:30, medan Ålgårdsläktaren som vanligt öppnar 60 minuter innan avspark.

Biljetter

Via vår biljettshop på webben kan du i lugn och ro planera ditt besök på Borås Arena.
Du väljer själv var du vill sitta och du kan betala med kredit – betalkort, Internetbank, våra presentkort eller Swish.

Säkra din biljett nu via länken nedan!

Försäljningsställen av biljetter i Borås

ICA City Knalleland, Skaraborgsvägen 25, Öppettider 7-23.
Biljettförsäljningen sker i spelbutiken (förbutiken).
Willys Knalleland, Ålgårdsvägen 5-9, Öppettider 07-21.
IF Elfsborgs biljetthus på Skaraborgsvägen på matchdagen. Vi öppnar 1 timma före avspark.

Gör som flera tusen Elfsborgare

Ladda ner appen IFElfsborgLive och få de senaste nyheterna samlade på ett och samma ställe. Appen stöds av både  iOS och Android och finns för nedladdning på App Store och Google Play.

Med vår officiella app håller du dig uppdaterad kring allt som gäller IF Elfsborg. I appen kan du köpa och hantera dina biljetter, följa matcherna via liveuppdaterade resultat och ta del av videoklipp från matcherna en timme efter att dom är färdigspelade. Du hittar också videoklipp med alla mål och matchhändelser för Elfsborg i Allsvenskan sedan 2017.

Ladda ned appen här:

Kiosker

I våra kiosker runt om arenan har vi som vanligt ett brett utbud av käk, dryck och godsaker. Välkomna att mätta magen eller stilla sötsuget i någon av våra kiosker.

Det här händer på arenan

Som vanligt kommer ett antal stolar på Borås Arena ha svarta stolsöverdrag från Knalleland över sig. Du som sitter på en Knallelandsstol kommer kontaktas i veckan för att hämta ut ett presentkort till ett värde av 500 kr!

Storloge på Ålgårdsläktaren

Som en nyhet 2023 är vi glada att kunna erbjuda vår publik på Ålgårdsläktaren möjlighet att få fantastiskt god mat signerad Balthazar under våra matcher på Borås Arena. Storlogen erbjuder en varm och härlig lokal med den bästa panoramautsikten över planen med öl- och vinrättigheter samt egna toaletter.

Till söndagens match är storlogen fullbokad!

Ladda upp på Gula Torget

Inför varje allsvensk hemmamatch anordnar supporterföreningen Guliganerna grym matchuppladdning på supportertorget ’Gula Torget’ – och i år är inget undantag. Här samlas Elfsborgare för att ladda upp inför matchen och här njuter man av god hamburgare, något att dricka, härlig gemenskap och grym musik. Det enda som behövs för att vara med är matchbiljett till Elfsborgsläktaren.

Som vanligt öppnar Gula Torget 2 timmar innan avspark – alltså klockan 15:30. Inför söndagens match är det än en gång spelning på Gula Torget – och den här gången är det Himlen Bror som står för detta.

Från 2023 är det Balthazar som driftar mat och dryck på torget. En app som heter Ancon order används för beställning av mat, meny finns att se på plats. För dryck är det beställning på plats samt kort eller swishbetalningar som gäller – och alltså inte den nya appen.

Ladda ner appen här:

Uppladdning för hela familjen

Inför säsongen har vår populära familjeläktare flyttat från Ålgårdsläktaren till Sjuhäradsläktaren – vilket innebär att familjeuppladdning äger rum inne på läktarens pausyta. Där är bland annat Partaj på plats och erbjuder snygg ansiktsmålning, det finns även en skapandeverkstad där alla barn kan pyssla och du kan även köpa något gott i våra kiosker inför matchen.

Inför söndagens match är samtliga på Familjeläktaren givetvis också välkomna att delta i aktivitetsområdet utanför Sjuhäradsläktaren – som öppnar 15:30.

Klä dig gult

IF Elfsborg arbetar tillsammans med våra supportrar, Umbro och Intersport för att färga hela arenan gul. Årets replica av matchtröjan har tagits emot väl av alla Elfsborgare och finns att köpa på plats på arenan i våra souvenirbutiker. Den går givetvis också att köpa i vår webbshop som så mycket andra fina Elfsborgsprodukter.

Familjeläktaren

På vår Familjesektion på Sjuhäradsläktaren kan du ta med hela familjen på Elfsborgsmatch till ett bra pris och på de bästa av arenans sittplatser. Till stämningen med rop, flaggviftande och närhet till Elfsborgsläktaren hejar vi tillsammans fram IF Elfsborg till tre poäng!

Läs mer om vår Familjeläktare HÄR

Elfsborgsläktaren

Häng med på ståplats! Stämning, sång och fantastisk gemenskap är något som kännetecknar vår ståplatsläktare – Elfsborgsläktaren. Varmt välkomna! Läs mer om vår ståplatsläktare HÄR

Bortasupportrar

Biljetter till bortasektionen, ståplats, säljs i vår ordinarie biljettshop på webben.

Säkerhet & Trygghet

Vi vill att du ska känna dig trygg och välkommen på arenan. IF Elfsborgs arbete med trygghet, säkerhet och service utgår från föreningens värdegrund och uppförandekod som all personal samt besökare förväntas agera enligt.

I enlighet med säkerhetsläget i Sverige har rutinerna kring insläpp till Borås Arena under IF Elfsborgs allsvenska matcher förändrats, vilket kan innebära att det tar något längre tid att komma in på arenan. För bästa matchupplevelse rekommenderar vi därför att du anländer till Borås Arena i god tid innan avspark.

Läs mer om säkerhet & trygghet HÄR

Huvudpartners Officiella sportleverantörer