230902 Elfsborgs Michael Baidoo under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Värnamo och Elfsborg den 2 september 2023 i Värnamo. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0310

Baidoo: ”Ska ge allt”

Publicerad: 2023-09-16 17:05

Allsvenskan är tillbaka efter landslagsuppehållet och IF Elfsborg tar emot Kalmar FF på Borås Arena på söndagen. Michael Baidoo ser fram emot att spela på hemmaplan igen.

Vi ska ge allt. Vi spelar hemma och vill ta vara på det.

Efter förra helgens uppehåll är truppen åter samlad och laget har de senaste dagarna förberett sig för att ta sig an kommande matcher. Mittfältaren är glad att det är dags för match igen.

– Det känns som alla har saknat att spela match. Vi var glada att se varandra igen, träna ordentligt och göra oss redo för matchen.

I den senaste allsvenska omgången blev det förlust för gulsvart. Laget åkte till Värnamo och fick se sig besegrade med 1–0 i en match där laget spelade två tredjedelar med en man mindre efter Hakon Valdimarssons röda kort efter en halvtimma.

– Det var ingen bra start från vår sida. Sedan blev det svårt med en man mindre, men vi försökte göra allt. Vi var besvikna att inte få med oss poäng, men det ligger i det förflutna. Nu är det fokus på matchen mot Kalmar.

Söndagens motståndare Kalmar FF ligger på åttonde plats i tabellen. Mötet på Guldfågeln Arena i juli lagen emellan är ett positivt minne för di gule, då laget vann med 4–0. Michael Baidoo tror att söndagens möte blir en tuff drabbning.

– Det är ett bra lag. Kalmar vill ha mycket possession. De spelade lite mer direkt senast vi möttes, men de gillar att hålla i bollen. Det blir en intressant match, men vi vill visa fansen att vi är på hemmaplan och ska ge allt.

24-årige Baidoo har bara missat en match hittills under säsongen och varit en viktig del av lagbygget och mittfältet. Oavsett om det varit i en offensiv eller defensiv roll har de fina insatserna avlöst varandra. Mittfältaren själv är redo vilken roll han än får.

– Spelar jag tia kan jag vara mer kreativ och skapa lägen. Då kan jag förhoppningsvis hjälpa laget med lite mer poäng. Men spelar jag längre ner i planen handlar det mer om att hitta balans och att hjälpa backlinjen. Varje position kommer med ett par saker att prioritera, men jag trivs i alla roller.

Han fortsätter:

– Under en säsong kan det alltid bli skador eller avstängningar, då kan man få flytta runt lite. Jag gör bara min grej och försöker vara en team player, det gäller att vara smart var man än är på planen.

Hur ska ni ta er an matchen mot Kalmar?

– Vi vill bara spela vårt spel och hitta vår stil, vara Elfsborg helt enkelt. Det gäller att behålla lugnet. Det blir en svår match, men med bra fokus och mycket energi från vår sida så kan vi vinna.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer